NACIONALNI PARK BRIJUNI 6.svibnja 2023.

Brijuni su istarsko otočje i Nacionalni park .Sastoje se od Velikog i Malog Brijuna te još dvanaest otočića. Prilazi im se iz Fažane brodom kroz fažanski kanal. 27.listopada 1983. proglašeni su Nacionalnim parkom. Prekrasna su slika kultiviranog krajolika , raskošna zelenila i prekrasnog tirkiznog mora. Bogati su arheološkim artefaktima te dokaz bogate nam povijesti.


Plan izleta : Polazak iz Zagreba u 4 sata . Putujemo u Fažanu uz potrebnu pauzu za ranojutarnju kavu. Dolaskom u Fažanu ukrcavamo se na brod kojim plovimo na otok Veliki Brijun te započinjemo razgled uz službenog vodiča Nacionalnog parka koji sadrži : obilazak turističkim vlakićem prirodnih ljepota otoka ,razgled prirodoslovne zbirke i izložbe ‘ Tito na Brijunima ‘.
Nakon obilaska znamenitosti i prirodnih ljepota vraćamo se u Fažanu te kratkom vožnjom dolazimo u Pulu. Slobodno vrijeme iskoristiti ćemo svatko po želji.

Povratak u Zagreb u večernjim satima.


POLAZAK : U 4 sata sa parkinga iza KD ” Vatroslav Lisinski” (molim doći 15 min. ranije)


PREHRANA
: iz ruksaka , ponijeti dovoljno tekućine


OPREMA : u skladu sa vremenskom prognozom , lagane cipele ili tenisice , zaštita od sunca


PRIJAVE : Prednost pri prijavi imaju članovi HPD Željezničar. Ukoliko se do 01.svibnja autobus ne popuni članovima HPDŽ u obzir će doći prijave članova drugih Društava.

Uplate akontacije : Akontacija ( udio u trošku izleta ) je 30 € i može se uplatiti utorkom od 19:15 do
20:30 sati u prostorijama Društva ili na račun HPDŽ : IBAN HR6723600001101578015 , u poziv na broj upisati OIB a svrha uplate je ‘Izlet na Brijune ‘. Molim potvrdu o uplati poslati vodiču na Whatsapp ( obavezno ).
Članove HPDŽ molim uplate akontacije do 1.svibnja , nakon tog roka smatram da su odustali i popunjava se sudionici s liste čekanja.
Za sve druge informacije slobodno me kontaktirajte.


Vodič – organizator : Brankica Bračun mob: 091 7607 603 (obavezno nazvati !)

Odustanak od izleta:

Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate.

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

a) Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.

b) Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.

c) Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti povrata.“

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2023. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.