Obiteljska sekcija: Park šuma Golubinjak-Lokvarsko jezero, 09.07.2022. (subota)

Izlet je prvenstveno namijenjen djeci uz pratnju roditelja, baka, djedova…

Park šuma Golubinjak je umanjeni Gorski kotar, na jednom mjestu su i nestvarno lijepa šuma, blistave strme litice na dijelovima prekrivene mahovinom i prohladne špilje. Vidjeti ćemo Ledenu spilju, Paklena vrata, kao i Kraljicu šume, najveću jelu Gorskog Kotara. Nakon obilaska šume odmoriti ćemo pokraj dječjeg igrališta i restorana.
Posjetiti ćemo i spilju Lokvarku, jednu on najljepših hrvatskih spilja.
Napomena: temperatura u spilji je od 7-9 C, potrebno je uzeti topliju odjeću za taj 1 h koji ćemo provesti unutra sa pratiocem.
Slijedi odlazak do Lokvarskog jezera gdje ćemo prohodati dio staze uz jezero, i zadržati se par sati do našeg povratka.

Vrijeme i mjesto polaska: subota, 09.07.2022. u  6:30 sati, iz Trnjanske ulice iza KD V. Lisinski
(Molimo doći 10-15 min. prije!!)

Povratak: oko 21:00 sat (ovisno o situaciji u prometu)

Obavezna oprema: standardna planinarska prema vremenskim uvjetima, zaštita od sunca, tenisice za bus, prostirka za sjedenje na travi, rekviziti za igru

Prehrana i voda: iz ruksaka

Prijevoz: autobus

Dokumenti: planinarska iskaznica sa plaćenom članarinom za 2022.g, osobna i zdravstvena iskaznica

Troškovi izleta: prijevoz  65-70 kn, ovisno o popunjenosti busa, grupna ulaznica s popustom za dvije lokacije (park šuma Golubinjak i spilja Lokvarka) 70 kn-plaća se pružatelju usluge.

Prijave i informacije: Prijave uz akontaciju od 50 kn kod vodiča osobno, utorkom od 19:30-20:30 sati u prostorijama društva u  ili na IBAN HPD Željezničar HR6723600001101578015. Pod opis plaćanja upisati naziv izleta; a pod poziv na broj vaš OIB. Potvrdu uplate poslati Ani Milin na WhatsApp i e-poštu.
Uplatom akontacije osigurali ste svoje mjesto na ovom izletu.

Vodiči:
Ana Milin, mob.091 6526239 mail: ana.milin@aksiget.hr
Zvonko Kolić, mob. 091 4552392 mail: zvonkolic@gmail.com

U slučaju lošeg vremena izlet se prebacuje za drugi termin.

Povrat akontacije bez navođenja razloga odustajanja od izleta do 5 dana prije izleta, nakon toga samo radi medicinskog i sl. opravdanog razloga.

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.