Obiteljska sekcija: Psunj 23.10.2022., nedjelja

Izlet je prvenstveno namijenjen djeci uz pratnju roditelja, baka, djedova…

Plavetnila Panonskog mora odavno nema, a otoci kao što je Psunj sad su brda ili planine, predivne zelene oaze nepreglednih šuma. Na području Lipika i Pakraca stotinjak je kilometara planinarskih staza koje vijugaju po prekrasnom Psunju. Jedan mali dio tih staza obići ćemo i mi na ovom izletu. A to naravno nije sve! Posjetiti ćemo i jedno od najljepših izletničkih i planinarskih odredišta u Hrvatskoj, planinarski dom Omanovac iznad Pakraca, smješten na 655 metara nadmorske visine. To je planinarski dom, izletište i vidikovac sa otvorenim pogledom na Moslavinu i Slavoniju.
Izlet je nezahtjevan, tehnički i kondicijski.

Vrijeme i mjesto polaska: nedjelja, 23.10.2022. polazak iz Zagreba u 7:00 sati iz Trnjanske ulice, iza KD Vatroslava Lisinskog. Molimo doći 10-15 min prije polaska!

Povratak: do 20:00 sati

Obavezna oprema: standardna planinarska u skladu s vremenskim uvjetima, tenisice za autobus

Prehrana i voda: iz ruksaka do dolaska na Omanovac gdje je dogovoren ručak za one koji žele.

Obrok moramo rezervirati i najaviti se jer na domu zna biti veliki broj planinara/izletnika i nije
uvijek moguće dobiti jela po narudžbi.
U ponudi je umak s njokima i salata 45 kn/porcija,(servirano u zdjeli, prema potrebnoj količini osoba za stolom. Tako bi se otprilike dvoje male djece računalo kao jedna osoba) i desert ,domaći kolači 10 kn/osoba.
Za obrok se obavezno treba prijaviti vodičima!

Prijevoz : autobus

Dokumenti: planinarska iskaznica s plaćenom članarinom za 2022.g, osobna i zdravstvena iskaznica.

Troškovi prijevoza: 100 kn

Prijave i informacije: kod vodiča utorkom od 19:30-20:30 u prostorijama Društva uz akontaciju od 50 kn. Akontaciju uplatiti na IBAN HPD Željezničar HR6723600001101578015, pod opis plaćanja: Psunj, a pod poziv na broj: vaš OIB. Potvrdu uplate poslati Ani Milin na WhatsApp ili e-mail. Akontacija može i osobno kod vodiča.
Izlet je limitiran brojem mjesta u busu-60 osoba, uplatom akontacije osigurali ste svoje mjesto
na ovom izletu.


Vodiči: Ana Milin, mob.091 6526239 mail: ana.milin@autosiget.hr

Zvonko Kolić, mob. 091 4552392 mail: zvonkolic@gmail.com

U slučaju lošeg vremena izlet se prebacuje za drugi termin ili na drugu lokaciju.

Odustanak od izleta: Povrat akontacije bez navođenja razloga odustajanja od izleta do 5 dana prije izleta, nakon toga samo radi medicinskog i opravdanog razloga.

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta ovisno o vremenskim promjenama i  uvjetima na terenu.