Otok Krk: od Treskavca do Baga, 04.02.2023. (subota)

Otok Krk: od Treskavca do Baga

PLAN IZLETA : Polazak iz Zagreba 4.2.2023. u 6:00 sati s parkirališta iza koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski”. Putujemo na otok Krk uz usputno zaustavljanje na kavu. Dolaskom na otok vozimo se do prijevoja Treskavac gdje započinje naša tura. Proći ćemo najljepšu planinarsku stazu na Krku, Vaclavov grebenski put, koji vodi grebenom po krševitom terenu od Treskavca do Baga i spušta se u Bašku. Putem ćemo uživati u prekrasnim pogledima na otoke, kopno, Baščansku dragu i Velebit. Imati ćemo prigodu upoznati se sa tzv. pastirskom arhitekturom koju su stvarali vrijedni ljudi svojim rukama-mrgari, suhozidi ,ograđene lokve koje služe kao pojilišta. Naš put obuhvaća najviši vrh otoka, Obzovu (569m),vrh Zminja (537m),Veliki Hlam (482m) i Bag (185m). Usput ćemo uživati na prekrasnim lokalitetima Lipica, Vratudih i Ljubimer koji su ujedno i lijepi vidikovci. Tura završava u Baški kod kampa Zarok gdje će nas čekati prijevoz.

VRIJEME I MJESTO POLASKA: subota 04.02.2023.  polazak iz Zagreba u 6:00 iz Trnjanske ulice, iza KD Vatroslava Lisinskog

TEŽINA STAZE: Staza nije tehnički zahtjevna, kondicijski srednje zahtjevna. Dužina staze je cca 18 km a predviđeno vrijeme hodanja uz potrebne pauze je oko 7 sati.

OPREMA: Planinarska oprema u skladu sa vremenskim prilikama. Obavezne čvrste gojzerice radi krševitog terena.

PREHRANA: Iz ruksaka, ponijeti dovoljne količine vode jer na stazi nema mogućnosti opskrbe.

DOKUMENTI: Osobna i zdravstvena iskaznica. planinarska iskaznica s uplaćenom članarinom HPS-u za 2023.godinu.

PRIJAVE I INFORMACIJE: BRANKICA BRAČUN mob: 091 7607 603 (molim obavezno nazvati )

TROŠKOVI IZLETA: Obavezna akontacija 15 eura vodiču utorkom u prostorijama Društva od 19-20:30 sati, ili na račun Društva IBAN: HR6723600001101578015, pod poziv na broj upisati svoj OIB a pod svrha uplate upisati “Krk”. Potvrdu o uplati obavezno poslati vodiču na Whatsapp ili Viber.

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2023. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta ovisno o vremenskim promjenama i  uvjetima na terenu.

Odustanak od izleta:

Prema točki 12. “Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD Željezničar”

Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate.

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

  1. Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.
  2. Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.
  3. Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti povrata.