OTOK PAG, LIFE ON MARS – SUBOTA 23.4.2022.

Life on Mars slovi za najljepšu trail stazu u Hrvatskoj. Staza duga oko 15 kilometara vodi kroz jedan od najposebnijih krajolika u Hrvatskoj. S jedne strane predivne, pitome plaže, a s druge strane surova priroda i uživanje u pogledima na otok Pag i Velebit.  

POLAZAK: u 6 sati iz Trnjanske, iza Lisinskog 

OPIS: Hodnja kreće iz mjesta Metajna. Prelazimo na istočni dio odnosno prema Velebitskom kanalu od kuda nam se otvaraju pogledi na cijeli Srednji Velebit. Prolazimo stazom kroz krševita prostranstva sve do  pješćane plaže Pag, uz ostatke logora Slana prelazimo na drugi dio staze. Na plaži Slana grupa A kreće na prvu hrvatsku morsku ferratu. Atraktivna ferrata dužine 100m prolazi po stijeni iznad mora i spaja plažu Slana i rt Sušac. Grupa B radi dužu pauzu i odmara na plaži do povratka grupe A. Svi skupa krećemo dalje prema plažama Baritnici i Ručici koje slove za najljepše plaže na Otoku Pagu. Prolazimo uz neobične stijene i kamene oblike od kojih je zasigurno najpoznatija penjačka stijena Stogaj.

VRIJEME HODA:  5-6 sati

OPREMA: standardna planinarska oprema, gojzerice, štapovi, zaštita od sunca i vjetra. Oni hrabriji mogu ponijeti i kupaći ☺ Za grupu A koja ide na ferratu OBAVEZAN VIA FERRATA SET (pojas i Y), gurtna paničarka (60cm ili 80cm) i karabiner! 

OPSKRBA: iz ruksaka.

PRIJEVOZ: Cijena  prijevoza ovisi o broju  izletnika, a prilikom prijave obavezna je akontacija od 100 kn.

NAPOMENA: Izlet nije kondicijski težak, savladava se ukupno oko 400 m nadmorske visine ali je potrebno malo spretnosti kod hodanja po kamenjaru. Za grupu koja će ići na ferratu: ferrata nije dugačka (cca 15ak minuta) ali zahtjeva dosta snage u rukama!

Prijave: Marina Hanžek, 091 799 5959

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. 

Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima i uvjetima na terenu.