OTOK RAB 20. – 22.4.2018.

Petak 20.4.2018. Polazak iz Zagreba oko 15 – 16 sati. Vozimo se autocestom do Žute Lokve gdje ju napuštamo i idemo prema Senju i dalje do Stinice, trajektne luke.  Dolaskom na otok , i odlazak u mjesto Gonar gdje ćemo biti smješteni u lijepe i komforne apartmane kod našeg prijatelja (neki ga znaju sa planinarskih izleta). Slijedi večera, roštilj s našim donešenim namirnicama, druženje s domaćinima i noćenje.

 

Subota 21.4.2018.  Doručak i priprema za odlazak u trajektnu luku Mišnjak odakle pješice idemo na našu turu sve do vrha otoka Raba, Kamenjak 408m visine. Tura traje 5-6 sati i pravi je izazov vještine i izdržljivosti. Tura je naporna i na nju mogu ići oni sa dobrom kondicijom. Na jednom mjestu našeg puta postoji mogućnost  odustajanja i odlaska u pitomiji kraj. Staza od Mišnjaka prema vrhu Kamenjak 308 m velikim se dijelom proteže u blizini mora, a nakon toga se diže prema grebenu, visine oko 350 metara pružajući nam predivne poglede. Teren je grub, kamenit, oštar od bure koja udara svom snagom u stijene po kojima hodamo. Za jake vrućine i jake bure ovaj put se ne preporuča.

Oni koji nisu spremni za te napore moći će otići do vrha Kamenjaka kraćim i lakšim putem (uspon traje oko 1 sat). Nakon toga mogu otići u grad Rab i uživati u njegovim ljepotama.  Dolaskom na vrh slijedi silazak još sat vremena do mjesta Mundanija, sastajemo se sa grupom koja je išla na vrh Kamenjak 408 m i zajedno odlazimo do našeg smještaja. Slijedi večera –  riba – vino i druženje.

Napomena!!! Ako bi planirana tura bila preteška za skupinu koja se prijavila za ovaj izlet, postoji varijanta da se ide na vrh otoka Raba Kamenjak 408 m i krene u smijeru Lopara, odnosno Rajske plaže. To je kraća varijanta koja je također zanimljiva, lijepa i nešto manje zahtjevna.  

Nedjelja 22.4.2018. Opet doručak i odlazimo do mjesta Lopar. Obići ćemo dio otoka koji je neobičan po pješćanim stijenama i egzotičnim pješćanim plažama. Hodajući iz uvale u uvalu uživat ćemo u ovom krajobrazu kao i u pogledu na naš moćni Velebit. Upravo će nas ta tura relaksirati nakon jučerašnje ture po oštrom kamenom terenu. Ovu stazu preporučamo svim učesnicima izleta. Vrijeme hodanja je oko 3 sata.  Našu šetnju završiti ćemo u kampu Zidine kod našeg prijatelja gdje će biti priređen ručak. Inače kamp se nalazi na lijepoj poziciji, a domaćin mu je dao dušu raznim lijepim i neobičnim detaljima.  Naš polazak iz kampa Zidine ovisit će o polasku trajekta , a prije toga razgledali bi i grad Rab. Dolazak u Zagreb oko 21-22 sata.

Oprema:  Za subotu su potrebne dobre cipele s vibram đonom,  zaštita od sunca, zaštita od vjetra, krema, 2 litre vode, hodački štapovi će dobro doći, hrana za taj dan. Za nedjelju će trebati dobre tenisice, a sve ostalo kao i za subotu.

Cijena: 600kn. U cijenu su ukljućena dva noćenja, večera, ručak, prijevoz i organizacija izleta.

Akontacija od 300 kn  prilikom prijave za izlet kod vodiča.

Želim vam ugodan boravak na otoku Rabu, otoku ljubavi!

Vaš vodič – Željko Novak: 091 541 0571

mail:    zeljko.novak4@gmail.com