Peru EPISODE 3 : Andske borbe i povlačenja (Inke uzvraćaju udarac)

Nakon prvih uspjeha ekspedicije nastupila je teža faza (10. – 14. 8.). Navez Palfi i Škrbina uspješno su prešli 6000 m na 6354 m visokom Chopicalqui (bravo!) no 300 m od vrha morali su se okrenuti zbog prezahtjevnih ledenjačkih pukotina. Ranko i Sanja bili su zbog zdravstvenih tegoba prisiljeni vratiti se u Zagreb i okončati ekspediciju te im se zahvaljujemo od srca na cijeloj pomoći.

Od osam članova ekipe u dolini Ishinca (Dado, Mirela, Kele, Vesna, Tomo, Tin, Nada i Jelena), pet članova se uspješno popelo na vrh Ishinca (5530 m), ali od uspona na Tocllaraju su odustali zbog kombinacije vremenskih uvjeta i slabijeg zdravstvenog stanja dijela ekipe.

Trojka Berni, Nataša i Rene u zadnji čas je otkazala zimski uspon južnom stijenom Huaranpasce, zbog iznenadne malaksalosti Renea, koji je dva dana boravio u bolnici zbog bakterijske infekcije.

Dio ekipe je po povratku iz Ishinca doline otišlo na dvodnevni boravak na znamenito sportsko penjalište Hatun Machay, pri cemu je izlet za Vesnu i Tomu završio ranije zbog Vesninih zdravstvenih problema.

Na zajednickom sastanku, donijeli su se novi planovi za nastavak ekspedicije.

Tekst: Rene Lisac

Foto: Članovi ekspedicije