Plitvice 1.2.2020.

Polazak je u 6:00 iza Lisinskog

Izlet u ovaj biser hrvatske prirode uvijek je vrhunski doživljaj, bez obzira u kojem se dijelu godine za njega odlučimo. Po datumu bi se reklo da želimo uživati u čaroliji zime, međutim ove nam to godine još nije sigurno, ali ljepota Plitvičkih jezera je zagarantirana. 

Ovisno o tim vremenskim prilikama namjera je da prođemo planinarskim stazama u okolici jezera koja se inače ne obilaze u klasičnom posjetu. Prvi odabir je staza “Plitvica”. Daje nam priliku da prođemo i stazama uz jezera, po rijetko hodanim planinarskim stazama, kao i vožnju brodom.            ( ulaznica je obavezna. Odrasli, grupe 75kn)

Cijenik:   https://np-plitvicka-jezera.hr/planirajte-posjet/cjenik/  

 Staza “Plitvica” (St4-P3) – 9km

(St4, 1, 3, P3) – dužina 9 km Početak staze je na Labudovcu (stanica panoramskog vozila St4), preko točke 1, gdje se razdvaja od staze „Čorkova uvala“ do točke 3, gdje se ponovno spaja sa stazom „Čorkova uvala“ te dalje nastavlja nizvodno uz potok Plitvica do Velikog slapa i pristaništa za brodove P3 u Kozjačkoj dragi.

Kao polazište, a ujedno i kao krajnje odredište, mogu se koristiti dvije lokacije:

  • St4 – stanica panoramskog vozila (Labudovac)
  • P3 – pristanište za brodove Kozjačka draga

Opskrba na stazi je iz ruksaka uz mogućnost posjete nekom restoranu na povratku.

Prijave uz akontaciju za prijevoz od 100kn na sastancima utorkom. Konačna cijena prijevoza ovisi o broju polaznika i vrsti prijevoza, ali ne više od 140kn

                                                                                        Vodič Mladen Stanković 095 9999 216