Pohod planinarskim stazama otoka Krka

23.4.2023. (nedjelja )

Planinarsko društvo Obzova (Krk) organizira 12.tradicionalni Pohod planinarskim stazama Zlatnog otoka Krka.

Pohod je prilagođen svim jakosnim i dobnim skupinama planinara te ćemo im se s radošću pridružiti i upoznati nove staze a i nove ljude.

PLAN IZLETA : Polazak iz Zagreba 23.04.2023. u 6 sati , vožnja do grada Krka uz zaustavljanje na kavu na odmorištu Kupjak ( nekad Ravna gora ).Dolaskom u Krk nakon pića dobrodošlice i pozdravnog govora domaćina  prema vlastitim afinitetima biramo težinu staze i sudjelujemo u Pohodu. Povratak u Zagreb u večernjim satima.

   POLAZAK : 23.4.’23. u 6 sati sa parkinga iza Dvorane “Lisinski” . Molim doći 15 minuta ranije.  

TEŽINA STAZA: GRUPA A : Krk- Kimpi-Kosić-Vrh- Sv.Juraj-Krk ( cca 15 km , 5 sati hoda )

GRUPA B : Krk- Sv.Juraj-Picik-Valbiska , povratak brodom u Krk  ( cca 10 km , 3 sata hoda )

Prijevoz brodom za B grupu je 10 € po osobi i plaća se neposredno prije polaska iz Krka. Broj mjesta na brodu je ograničen.

GRUPA C : Krk -Porta Pisana-Dražica – Koralj -Krk ( cca 5 km , 2,5 sati hoda )

OPREMA: Planinarska oprema u skladu sa vremenskim prilikama. Zaštita od sunca i vjetra. Čvrste gojzerice i rezervna obuća za bus. 

PREHRANA: Kotizacija za troškove pohoda iznosi 4€ i uključuje ručak nakon pohoda . Tko ne želi ručak neka ponese hrane za cijeli dan. Ponijeti dovoljne količine vode ( min.1,5 litra ) DOKUMENTI: Osobna i zdravstvena iskaznica. planinarska iskaznica sa uplaćenom članarinom HPS-u za 2023.godinu.

PRIJAVE: BRANKICA BRAČUN    091 7607 603 (molim obavezno nazvati )                                                  

TROŠKOVI IZLETA: Obavezna akontacija 15 eura vodiču utorkom u prostorijama Društva od 19-20:30 sati,ili na račun Društva IBAN: HR6723600001101578015.U poziv na broj upisati svoj OIB a svrha uplate je “Pohod na Krk”.  Potvrdu o uplati obavezno poslati vodiču na Whatsapp ili Viber.                                                                                                                            

Povrat akontacije bez navođenja razloga odustajanja od izleta moguć je 10 dana a nakon toga samo iz medicinskih i opravdanih razloga.                                                                                                                  

  Svaki sudionik izleta potvrđuje da ispunjava zdravstvene ,tehničke i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu ,da je upoznat sa uvjetima izleta te da mu pristupa na vlastitu odgovornost i da će se pridržavati plana izleta ,uputa i odluka vodiča.                                                                                         

Vodič zadržava pravo izmjene plana i programa izleta u skladu sa vremenskim prilikama i uvjetima na stazi.