Pozdrav Mladom letu s Vojaka

01.01.2024. (Nova godina , ponedjeljak )

Već podosta Novih godina najviši vrh Učke je domaćin zaljubljenicima u planinarenje. Okupljeni na  vrhu , točno u podne nazdravljaju Novoj godini uz tradicionalnu želju da bude zdrava , vesela ,  bogata i nadasve oplemenjena nezaboravnim boravcima u planinama , u prirodi. Mi ćemo im se  pridružiti na tom jedinstvenom Pohodu ( domaćini su nam PD Opatija i PD Knezgrad ) te započeti  novu godinu u planini , u ozračju koje volimo.Neka nam godina započne planinarski ! 

PLAN IZLETA : Polazak iz Zagreba 01.01.2024. u 7,00 sati , vožnja kroz Gorski kotar do  Poklona gdje je okupljanje sudionika i polazak na Vojak. Dolaskom na vrh točno u podne  slijedi zdravica domaćina te druženje planinara i uživanje u prekrasnim pogledima sa Vojaka na Alpe ,Istru ,Kvarner i otoke , Gorski kotar pa sve do Velebita..Povratak je opet na Poklon te ćemo se uputiti u Veprinac , simpatično mjestašce sa predivnim pogledima na Kvarner.  Nakon obilaska Veprinca odlazimo vidjeti kakvog je adventskog sjaja naša Stara dama ,  Opatija . Sretni i zadovoljni veselim i zanimljivim početkom nove godine vraćamo se u Zagreb  u večernjim satima. 

 POLAZAK : 01.01.’24. u 7,00 sati  sa parkinga iza Dvorane “Lisinski” . Molim doći 15 minuta ranije.  

TEŽINA STAZA: Izlet nije  kondicijski i tehnički  zahtjevan , cca 3,5 sata ukupne hodnje. 

 OPREMA: Planinarska oprema u skladu sa vremenskim  prilikama. Zaštita od sunca i vjetra. Čvrste gojzerice i rezervna obuća za bus.  

PREHRANA: Iz ruksaka , ponijeti min. 2 l tekućine. DOKUMENTI: Osobna i zdravstvena iskaznica.  planinarska iskaznica sa uplaćenom članarinom HPS-u za 2023.godinu. 

PRIJAVE: BRANKICA BRAČUN 091 7607 603 (molim obavezno nazvati ) 

TROŠKOVI IZLETA: Obavezna akontacija ( udio u trošku izleta )15 eura vodiču prilikom prijave na  izlet utorkom u prostorijama Društva od 19-20:30 sati.  

U slučaju loše vremenske prognoze ( kiša ) izlet će biti otkazan!  

Povrat akontacije bez navođenja razloga odustajanja od izleta moguć je 10 dana a nakon toga samo  iz medicinskih i opravdanih razloga.  

Svaki sudionik izleta potvrđuje da ispunjava zdravstvene ,tehničke i fizičke uvjete za sigurno  sudjelovanje na izletu ,da je upoznat sa uvjetima izleta te da mu pristupa na vlastitu odgovornost i da  će se pridržavati plana izleta ,uputa i odluka vodiča.  

Vodič zadržava pravo izmjene plana i programa izleta u skladu sa vremenskim prilikama i uvjetima na  stazi.