Požeška gora 05.11.2022.

Pl.kuća Bajin Kijer, Kapavac i Maksimov hrast

Požeška gora prostrana je i niska gora na južnom rubu Požeške kotline. Pruža se smjerom istok-zapad od Pleternice na istoku pa gotovo do Nove Gradiške na zapadu. Zapadni dio je viši i šumovitiji, a istočni pitomiji. Najviši vrh nije Maksimov hrast kako se uobičajeno misli, nego 4 metra viši Kapavac na najzapadnijem dijelu zvanom Babja gora. Mi ćemo posjetiti oba vrha.

PLAN IZLETA: Vladisovo – Maksimov hrast – Kapavac – Bajin Kijer

Polazak u subotu 05.11.2022. Vožnja prema Vladisovu kod Starog Petrovog Sela uz usputno stajanje na kavi. Od Vladisova krećemo na turu na Maksimov hrast (614m) cca 1.45 sata gdje je planiran kraći odmor. Dalje nastavljamo spustom do predjela Piljane i nešto jačim usponom prema vrhu Kapavac (618m) gdje ćemo se odmoriti. Od Maksimovog hrasta do Kapavca je cca 2 sata. Od Kapavca se vraćamo  10 minuta do križanja gdje počinje spust do planinarske kuće Bajin Kijer kod koje završavamo današnju turu. Spust od Kapavca do Bajinog Kijera cca 2 sata. Cijelim putem nemamo nikakvog objekta za opskrbu pa vodite računa o tome.

TEŽINA STAZE: tehnički nezahtjevno, kondicijski manje zahtjevno, ukupno cca 6 sati hodanja

VRIJEME I MJESTO POLASKA: Subota 05.11. u 6:00 sati iza koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. (molim doći 10 minuta ranije kako bi krenuli na vrijeme)

POVRATAK: u večernjim satima

PREHRANA: Iz ruksaka tijekom ture (uzeti dovoljno tekućine za cjelodnevnu turu, cca 2 litre). U povratku bismo stali na nekoj klopi.

OPREMA: planinarska, u skladu sa vremenskim prilikama (štapovi, gamaše, čvrsta obuća)

PLANINARSKE OBILAZNICE: Slavonski planinarski put, Hrvatska planinarska obilaznica, Hrvatske planinarske kuće, Najviši vrhovi hrvatskih županija

PLAĆANJE: akontacija 100 kn, uplata utorkom od 19-20:30 sati u prostorijama društva ili na broj računa Društva: HR6723600001101578015, s tim da u poziv na broj upišete svoj OIB i svrha uplate „izlet Požeška gora“, a potvrdu o uplati pošaljete na mobitel vodiča (Whatsapp, Viber ili Messenger).

ODUSTANAK OD IZLETA: Povrat akontacije bez navođenja razloga odustajanja od izleta do 5 dana prije izleta, nakon toga samo zbog medicinskog i opravdanog razloga.

PRIJAVE I INFORMACIJE: Domagoj Pavlin 091 667 6658

Svaki sudionik izleta potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. 

Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima i uvjetima na terenu.

C:\Users\Pavlin\Desktop\maksimovhrast3.jpg
C:\Users\Pavlin\Desktop\13.JPG