Poziv na Vrpčanski planinarski pohod

 

  U nedjelju  27. svibnja  2018

Početak pohoda je u 9 sati u Gornjem Vrapču u predjelu Dragulinec, na livadi Družinec – uređenom planinarskom odmorištu sa klupama, stolovima te nadstrešnicom nazvanom “Vrapčansko srčeko”, izvorima pitke vode,  odličnim grahom, te ostalim ićem i pićem. Za sviranje i pjevanje uvijek se brinu članovi društva, poznati vrapčanski trio “Putari”.

Predlažemo  sastanak u Črnomercu i polazak  u 7,40h s autobusom ZET-a broj 125 ili osobnim prijevozom . Vodič će u 7,30 čekati na stanici u Črnomercu.

Od stanice Gornje Vrapče za 20 minuta laganog hoda stižemo na livadu  Družinec, gdje nas domaćini PD Vrapče dočekuje s pićem dobrodošlice i vode  kružnom trasom približno 3,5 sata po zapadnom dijelu Medvednice, koja se sastoji od četiri kontrolne točke : Odmorište Družinec, polušpilje Podcintrnica, Jambrišakovo vrelo i Slap Sopot.

Kotizacija po osobi za pohod je 10,oo kn i plaća se na početku pohoda uz preuzimanje ovjerenog listića za žigove.

Za  one koje žele  obići cijelu Vrapčansku obilaznicu  21 km bit će također osigurani vodiči, a za one koji žele samo sudjelovati na veselici mogu doći  na odmorište Družinec poslije 12 sati.

U svakom slučaju  molimo zainteresirane da se jave vodiču  radi prijave broja sudionika i obroka.

 

                                                                                         VODIČ:     Božo Pomper ,   mob. 098 412204