POZIVAMO NA ZASAVSKE PLANINE – LISCU i ZAVETIŠČE LOVRENC u SLOVENIJI u subotu 2. svibnja 2015.

Polazak autobusa je 2.5.2015. u 7,00 sati iz Trnjanske ceste, iza Koncertne dvorane „Vatroslava Lisinskog.“ Vozimo se u pravcu Ljubljane, skrećemo prema Sevnici. Kod naselja Breg asfaltiranom cestom se vozimo do podnožja crkvice Sv.Lovrenc(711m) sagrađene 1545godine, gdje ćemo razgledati poznato stanište encijana(glusijev svišč). Tko želi može se okrijepiti u obližnjoj gostionici te nakon jednosatnog zadržavanja izletnici se opredjeljuju za dužu ili kraću relaciju pješačenja.
Prva grupa će krenuti po ne zahtjevnoj stazi oko 2 sata hoda do Tončkovog doma na Lisci (927m).
U domu nas čeka ručak ( potrebno se unaprijed predbilježiti-kompletan MENU je 8,5 EU- što je za nas najpovoljnije). Ima i druge ponude hrane, dom je vrlo dobro opskrbljen.
Vrh Lisce (948m) je u neposrednoj blizini doma, sa vrlo lijepim vidicima na Pohorje, Boč, Donačku goru, Medvednicu, Julijske i Kamniške alpe, pa ćemo ga zajedno ili po želji obići uz šetnju po obližnjim livadama.
Druga grupa može sa Lovrenca krenuti pješke na Kozje, Gašparjevu koču ili druge zahtjevnije individualne ture, s tim da svi dođu u dogovoreno vrijeme u Tončkov dom.
Treća grupa će nakon obilaska Zavetišča Lovrenc autobusom krenuti do doma na Lisci, šetati po okolnim livadama i dočekati druge dvije grupe.
Povratak autobusa sa Lisce za Zagreb je oko 19 sati ili prema dogovoru. Grupa koja će htjeti u povratku pješačiti (oko 2 sata) krenut će markiranom stazom do podnožja sela Breg, gdje će dočekati autobus.

Prijave uz akontaciju od 80 kn prima Božena Kralj-Vrsalović , utorkom na sastanku u prostorijama HPDŽ Trnjanska cesta 5b od 19,30– 21 h ili prema dogovoru.
Oprema treba biti planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima predviđenim za taj dan.
Ne zaboravite sa sobom uzeti valjanu planinarsku i osobnu iskaznicu ili putovnicu. Provjerite im rok važenja!
Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje i da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti terenu.