23.05.2021. Pozivamo roditelje, bake i djedove na prvi izlet Obiteljske skupine HPD Željezničar: Vrh Stožac 808 m

 Sve koji se brinu o tome da nam djeca dobiju najbolje od nas, od prirode, sve koji znaju da priroda  i zajedništvo izgrađuju karakter i pomažu da imamo ljepši pogled na sve što nas okružuje, na sve što nam se događa, da lakše i ljepše  tečemo kroz ovaj život, da nam se pridruže na  PRVOM  IZLETU OBITELJSKE SKUPINE  Hrvatskog  planinarskog društva Željezničar.

                                JEDINI  UVJET  JE: 

da imate dijete od 3-15 godina koje će vas povesti u jednu neobičnu  avanturu u prirodu (uz našu pomoć).

Za prvi izlet smo izabrali kolijevku hrvatskog planinarstva, Ogulinski kraj:

                                            VRH STOŽAC, 808 m

koji se nalazi u kraju monumentalnog Kleka, uspon na kojeg ćemo ostaviti za neki od sljedećih izleta. Na Stošcu je planinarsko sklonište, do kojeg ćemo se popeti stazama i preko 306 stepenica  koje je izgradio zaljubljenik u taj kraj, mještanin koji je zaslužan i za gradnju skloništa, Mijo Stipetić,  gdje ćemo se zadržati neko vrijeme za malu okrijepu i ponešto naučiti.  Odatle je i lijepi pogled prema Kleku. Nakon toga vraćamo se do prijevoza te  se vozimo do lovačkog doma na Šmitovom jezeru, gdje ćemo imati mogućnost naručiti gulaš. Oko lovačkog doma je lijepa livada te ćemo tamo organizirati igre  koje će zabaviti  naše  najmlađe i mlade. 

Oprema: planinarske cipele za sve sudionike (ili za početak: ČVRSTE tenisice), rezervna odjeća-kompletna, lagana jakna, kapa, šilterica, hrana koje vaše dijete voli jesti van kuće (sendviće, voće, slatkiši,slankiši..),voda !!, sokovi, lagana dekica na kojoj ćete moći sjediti na livadi, bar jednu vrećicu za smeće.

 Vaše bi dijete svakako trebalo nositi manji ruksak u kojem će imati najnužnije stvari koje mu trebaju biti pri ruci (npr. majicu, malo vode, malo hrane). Tako ih, također, navikavamo da sami vode računa o sebi, te tako potičemo njihovu samostalnost ( što i jest naša uloga u njihovim životima).

Datum izleta: 23.05.2021. nedjelja

Vrijeme i mjesto polaska: 8:00 sati, iza dvorane Vatroslava Lisinskog

Prijevoz : za prvi put će biti vlastiti automobil

Povratak u Zagreb: pokret u 16:00 sati

Trošak: Najam lovačkog doma na Šmitovu jezeru iznosi 400 kn po danu, trošak najma dijeliti će se na broj prijavljenih sudionika izleta.

Dodatno: mogućnost narudžbe gulaša u lovačkom domu (obavezno najaviti vodiču)

OBAVEZNA PRIJAVA SUDIONIKA KOD VODIČA IZLETA

Za sve detaljne informacije obavezno kontaktirajte vodiče.

Molimo za poštivanje aktualnih epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite.

U slučaju kišovitog vremena izlet ćemo odgoditi za neki drugi datum.

Organizatori i vodiči: 

Ana Milin, 091 6526 239

Zvonko Kolić, 091 4552 392

Višnja Krznarić