Pruži mi ruku OSI: Kameni svati, 07.05.2023., nedjelja

Planinarski pozdrav!


U okviru projekta Hrvatskog planinarskog saveza koji za cilj ima popularizaciju planinarenja osoba s invaliditetom HPD Željezničar organizira izlet „Pruži mi ruku“ namijenjen osobama s invaliditetom i zdravstvenim teškoćama koje su svjesne svojih ograničenja i nesvjesne svojih mogućnosti!

Kao planinarska podrška na izletu će sudjelovati vodiči i članovi HPD Željezničar s planinarskim iskustvom puni strpljenja i razumijevanja – složni u cilju da pruže planinarsku ruku i pomognu tijekom hodnje!

Svaki sudionik uz obaveznu pratnju mora vodičima i članovima HPD Željezničar olakšati odgovornost vođenja pažljivim slušanjem uputa i odgovornim ponašanjem tijekom trajanja izleta. Svaka „kondicija“ je dobrodošla, a tempo hodnje bit će prilagođen mogućnostima svakog sudionika izleta. Trajanje hodnje predviđeno je na sveukupno cca 4 sata „gore-dolje“.

Pauze:
kraća – planinarska kuća Kameni svati (opskrbljena pićem)

završna – planinarski dom Glavica (opskrbljen hranom i pićem).

Oprema: potrebno je imati čvrste cipele za kretanje u prirodi (preporuka su gojzerice), ruksak (voda, rezervna odjeća, hrana, osobne stvari) i planinarske štapove!
Prilikom prijave potrebno je pojasniti posebnosti invaliditeta ili zdravstvene teškoće jer će te informacije odrediti broj sudionika na izletu. Sudjelovanje vam neće biti uskraćeno osim u slučaju kada se radi o Vašoj i pratiteljevoj sigurnosti te nemogućnosti osiguranja primjerene podrške pratitelja tijekom hodnje o čemu odluku donose koordinator i vodiči izleta.

Važno:
Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da izletu pristupa na osobnu odgovornost i da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Koordinator i vodiči imaju pravo izmjene programa izleta ovisno o objektivnim okolnostima na terenu.

Koordinator + informacije: Željko Brdal, mobitel 091 517 17 47

Dan i sat izleta: nedjelja, 7. svibnja 2023. u 9:00 sati

Mjesto polaska: Livada Ponikve (kraj „zelene“ magistrale)

Prijevoz: osobni automobili

Trasa izleta:
Ponikve – nadstrešnica Zakičnica – vrh Kameni svati – planinarska kuća Kameni svati –planinarski dom Glavica – Ponikve

Vodič izleta: Sonja Šikić

Prijave: najkasnije do utorka 2. svibnja 2023. na e-poštu: ema.jurkin@gmail.com