Pruži mi ruku OSI-zajedno do Japice 03.07.2022. (nedjelja)

Planinarski poziv!

Izlet “Pruži mi ruku OSI – zajedno do Japice 2022.” namijenjen je osobama s invaliditetom. Bez obzira na vrstu invaliditeta svaka se osoba može uputiti na planinarski izlet koji je primjeren NJENIM psiho-fizičkim ograničenjima i preostalim sposobnostima. Cilj ovog izleta je okupiti astmu, podršku, autizam, pomoć, cerebralnu paralizu, prijateljstvo, dijabetes, druženje, intelektualne teškoće, suradnju, mišićnu distrofiju, motivaciju, nagluhost, pozitivu, operaciju kukova, zadovoljstvo, probleme s koljenima, zafrkanciju, rak, sreću, sljepoću i ponos …

Kao planinarska podrška na izletu će biti vodiči i članovi HPD Željezničar s prijateljima iz HPD Cesargrad, svi puni strpljenja i razumijevanja – složni u cilju da pruže planinarsku ruku i pomognu tijekom hodnje!

Svaki sudionik uz obaveznu pratnju mora vodičima olakšati vođenje pažljivim slušanjem uputa i odgovornim  ponašanjem tijekom trajanja izleta.

Trasa izleta nije tehnički zahtjevna, staza se blago uspinje ili spušta. Svaka “kondicija” je dobrodošla a tempo hodanja bit će prilagođen mogućnostima svakog sudionika  izleta. Trajanje hodanja predviđeno je na sveukupno cca 4 sata “gore-dolje” (plus pauza kod planinarske kuće)! Od opreme je potrebno imati čvrste cipele za kretanje u prirodi (preporuka su gojzerice), ruksak (voda, rezervna odjeća, zaštita od sunca, hrana, osobne stvari) i planinarske štapove! Ispod vrha Japica  nalazi se planinarska kuća Cesargrad opskrbljena pićem!

Prilikom informiranja i prijave potrebno je obavezno pojasniti posebnosti invaliditeta jer će te informacije odrediti broj sudionika  na izletu!

Sudjelovanje na izletu vam neće biti uskraćeno osim u slučaju kada se radi o Vašoj i pratiteljevoj sigurnosti te nemogućnosti osiguranja primjerene podrške pratitelja tijekom hodanja o čemu odluku donose vodiči izleta.

Važno:

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da izletu pristupa na osobnu odgovornost i da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodiči imaju pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu.

Vodiči: Ivan Kobeščak, Željko Brdal

Trasa izleta: Tuhelj – vrh Japica – pl. kuća Cesargrad – Klanjec

Vrijeme i mjesto polaska: 03.07.2022., nedjelja u 9:00 sati s parkirališta OŠ Lijepa naša, Tuhelj

Prijevoz: osobni automobili

Prijevoz vozača Tuhelj – Klanjec (gdje ostavljaju aute) – Tuhelj omogućit će HPD Cesargrad

Informacije:

Željko Brdal – mobitel 091 517 17 47

Prijava  najkasnije do utorka 28.06.2022. na e-poštu : ema.jurkin@gmail.com

U ustrajnosti leži razlika između uspjeha i neuspjeha, između ostvarenja i odustajanja.