Pruži mi ruku OSI- Zajedno do Okića, 12.02.2023.(nedjelja)

Pruži mi ruku OSI- Zajedno do Okića, 12.02.2023

Planinarski pozdrav!


U sklopu projekta Hrvatskog planinarskog saveza koji za cilj ima popularizaciju planinarenja osoba s invaliditetom HPD Željezničar organizira izlet “Pruži mi ruku”. Izlet namijenjen je osobama s invaliditetom i zdravstvenim teškoćama koje se žele kretati u planini, a svjesne su svojih ograničenja i nesvjesne svojih mogućnosti!


Kao planinarska podrška na izletu će sudjelovati vodiči i članovi HPD Željezničar s planinarskim iskustvom puni strpljenja i razumijevanja – složni u cilju da pruže planinarsku ruku i pomognu tijekom hodnje!
Svaki sudionik uz obaveznu pratnju – mora vodičima i članovima HPD Željezničar olakšati odgovornost vođenja pažljivim slušanjem uputa i odgovornim ponašanjem tijekom trajanja izleta.


Svaka “kondicija” je dobrodošla, a tempo hodnje bit će prilagođen mogućnostima svakog sudionika izleta.

Trajanje hodnje predviđeno je na sveukupno oko 4 sata “gore-dolje” (plus pauza na Domu)!

Od opreme je potrebno imati čvrste cipele za kretanje u prirodi (preporuka su gojzerice), ruksak (voda, rezervna odjeća, hrana, osobne stvari) i planinarske štapove!
Gastro točka je planinarski dom Maks Plotnikov opskrbljen hranom i pićem!


Prilikom prijave potrebno je obavezno pojasniti posebnosti invaliditeta ili zdravstvene teškoće jer će te informacije odrediti broj sudionika na izletu!
Sudjelovanje vam neće biti uskraćeno osim u slučaju kada se radi o Vašoj i pratiteljskoj sigurnosti te nemogućnosti osiguranja primjerene podrške pratitelja tijekom hodnje o čemu odluku donose koordinator i vodiči izleta.


U ustrajnosti leži razlika između uspjeha i neuspjeha.


Važno:
Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da izletu pristupa na osobnu odgovornost, i da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Koordinator i vodiči imaju pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu.


Za sve informacije kontaktirati koordinatora izleta: Željko Brdal – mobitel 091 517 17 47


Dan i vrijeme polaska: nedjelja, 12. veljače 2023. u 09:00 sati


Mjesto polaska: Novo Selo Okićko, zadnja stanica autobusa nedaleko mjesne crkve


Prijevoz: osobni automobili

Trasa izleta: Novo Selo Okićko – poučna staza Okićnica – etno kuća pod Okićem – Pl. dom Maks Plotnikov – Novo Selo Okićko


Vodiči izleta: Ana Milin i Zvonko Kolić


Prijave: najkasnije do utorka, 07.02.2023. na e-poštu: ema.jurkin@gmail.com