Pruži mi ruku OSI-Zajedno do Oštrca 20.03.2022, nedjelja

Planinarski pozdrav!

Izlet “Pruži mi ruku”  namijenjen je  osobama  sa  invaliditetom koje se žele kretati u planini, a svjesne su svojih ograničenja i nesvjesne svojih mogućnosti!

Kao planinarska  podrška  na izletu će sudjelovati vodiči i članovi  HPD Željezničar s planinarskim iskustvom puni strpljenja i razumijevanja – složni u cilju da pruže planinarsku ruku i pomognu tijekom hodanja!

Svaki sudionik uz obaveznu pratnju – mora vodičima i članovima HPD Željezničar olakšati  odgovornost  vođenja pažljivim slušanjem uputa i odgovornim  ponašanjem tijekom trajanja izleta.

Trasa izleta nije tehnički zahtjevna, nema izrazitih strmina već se staza blago uspinje. Svaka “kondicija” je dobrodošla a tempo hodanja  bit će prilagođen mogućnostima  svakog sudionika  izleta.

Trajanje hodanja predviđeno je na sveukupno oko 4 sata  “gore-dolje” ( plus pauza na planinarskom domu).

 Od opreme je potrebno imati čvrste cipele za kretanje u prirodi (preporuka su gojzerice), ruksak (voda, rezervna odjeća, hrana, osobne stvari) i planinarske štapove!

Ispod vrha Oštrc nalazi se planinarski dom Željezničar opskrbljen hranom i pićem!

Prilikom prijave potrebno je obavezno pojasniti  posebnosti invaliditeta  jer će te informacije odrediti broj sudionika  na izletu!

Sudjelovanje na izletu vam neće biti uskraćeno osim u slučaju  kada se radi o Vašoj  sigurnosti i sigurnosti Vašeg pratitelja te nemogućnosti osiguranja primjerene podrške pratitelja tijekom izleta o čemu odluku donose vodiči izleta.

Važno:

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da izletu pristupa na osobnu odgovornost, i da će se u skladu s planinarskom  etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodiči imaju pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu.

Točno vrijeme i mjesto polaska bit će objavljeni nakon završetka prijava.

Rok za prijavu: petak 11. ožujak 2022.

Prijave i informacije:

Željko Brdal – mobitel 091 517 17 47

Sonja Šikić – mobitel: 095 83 888 70