SAMARSKE STIJENE 29.8.2015.

Plan izleta je:

Krećemo u 6:30 iza Lisinskog. Vožnja preko Mrkoplja, sa kraćim zadržavanjem u Pl. domu u Tuku. Nastavljamo do Mlečkovog luga na „13.km“

Tu počinje hodnja. Do Ratkovog skloništa ( 1h). Nakon kraćeg zadržavanja  (fotkanja) u predivnom ambijentu skloništa krećemo prema Južnoj skupini Samarskih stijena Put je zahtjevan i naporan. Potrebne su penjačke vještine i spretnost…i naravno dobre vremenske prilike.

Na kružnoj turi kroz Južnu skupinu samarskih stijena trebati će nam 5-6h kroz vrlo atraktivnu stazu, na kojoj prolazimo „Glavu šećera“ „Dvorac“ „Dolinu mira“ „Amfiteatar“ „Južni“ i „Razbijeni“ vrh „Dolinu medvjeda“…..

Nakon svega što smo prošli hodajući…puzeći i penjući se, dolazimo do prijevoza na 13.km.

Povratak je predviđen preko Matić poljane u Tuk. Tu u pl. Domu možemo, ako ima unaprijed zainteresiranih, naručiti neki od ponuđenih planinarskih menija.  Dogovor i predbilježba na sastanku u Društvu.

Povratak u Zagreb preko Ravne gore je oko 21:00.

Predbilježba uz akontaciju za prijevoz je 50kn na sastancima utorkom. O broju sudionika ovisit će vrsta prijevoza : Autobus ili osobni auto.

Oprema je standardna u skladu sa vremenskim prilikama (preporučam zaštitnu kacigu), a kondicijski i tehnički srednje zahtjevno… sa naglaskom na penjanje.

 

Veselim se druženju na ovom atraktivnom izletu.

 

Vodič :  Mladen Stanković tel. 095 9999216