Šatorijada u Cazinu (BiH) 29-31.07.2022 (petak-nedjelja)

I ove godine vodimo vas na šatorijadu u Cazin koja se održava u organizaciji Planinarskog društva Karajiški soko iz Cazina.

Detaljan plan i program organizatora nalazi se na kraju objave!

Plan izleta:

Mjesto održavanja šatorijade je Beginovac ispod Miostraha uz Unu.

Petak, 29.07.2022. dolazak u kamp poslijepodnevnim satima postavljanje šatora te zajedničko druženje uz logorsku vatru.

Subota 30.07.2022. doručak od 06.00-08.00 te kretanje na planinarenje/hodanje. Za turu su odabrane  dvije staze, lakšu i malo težu. Polazak na hodanje za prvu stazu je 11:00 sati a za težu stazu u 10:00 sati.

-lakša staza je od kampa do vidikovca na Miostrahu ,te kanjonom do vidikovca na Kuli Begića i silazak do našeg kampa ,odmor uz osvježenje na Uni. Nakon pauze nastavak do baznog kampa.

-teža staza je od kampa do vidikovca na Miostrahu, zatim do repetitora te silazak na ušće Horljave u Unu i nastavak do baznog kampa. Na ovoj stazi postoje dvije pećine i moći će se posjetiti a kao i atrakcija Unska vrata.

Postoji mogućnost rafting na Uni.  Cijena po osobi će biti sa popustom za sve planinare .

Nakon dolaska u kamp za obadvije grupe slijedi odmor i slobodne aktivnosti do ručka.

Ručak će se dijeliti od 16:00-17:00 sati

Nakon ručka druženje uz muziku i ples do kasno u noć.

Nedjelja 31.07.2022. doručak i dogovor za polazak uz zaustavljanje u Bihaču te nastavak u Zagreb.

Vrijeme i mjesto polaska: petak 29.07. 2022 polazak iz Zagreba u 16:00 sati iz Trnjanske ceste, iza KD Vatroslava Lisinkog

Obavezna oprema: standardna planinarska u skladu s vremenskim uvjetima

Prehrana i voda: opskrba iz ruksaka sva tri dana tokom planinarenja, poslije po dogovoru

Prijevoz : kombi (2x) i osobni automobil

Noćenje: u šatorima koji su osigurani od organizatora

Dokumenti: Osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica, članska iskaznica HPS (s plaćenom članarinom za 2022.). Za ulazak u BiH dovoljna je važeća osobna iskaznica.

Troškovi izleta: ovise o broju prijavljenih sudionika (za troškove prijevoza) , kotizacija organizatoru iznosi 10 k. marka ( uračunata kava i čaj u subotu i nedjelju, ručak u subotu i ulazak, ulaznica u dvorac Ostrožač te mjesto za postavljanje šatora)

Prijave i informacije: Prijave za izlet uz akontaciju od 100 kn kod vodiča utorkom od 18:00 sati u prostorijama društva, uplata akontacije najkasnije do 19.07.2022.

VodičHana Maurović, mob. 091 321 4523

Odustanak od izleta:

Prema točki 12 „Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD „Željezničar“ glasi:

„Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate.

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

  1. Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.
  2. Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.
  3. Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti povrata.“

 Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.