Slovenija: Dobrča, nedjelja 08.10.2023.

Dobrča je 1634 metara visoka planina koja se nalazi između Begunja i Tržiča. S vrha, koji ima upisnu kutiju s žigom, pogled se otvara samo na dio Julijskih Alpa, te dio zapadnih i središnjih Karavanki. Za još bolji pogled vrijedi se popeti i na Šentanski vrh.

PLAN IZLETA: Polazak u nedjelju 08.10.2023. prema Brezju pri Tržiču autocestom od Zagreba, Ljubljane i Tržiča. Naša prijevozna sredstva ostavljamo na parkiralištu kod crkve te krećemo na hodnju konstantnim usponom preko Breške gore na današnji cilj Dobrču 1634m. Nakon kraćeg odmora uputiti ćemo se na obližnji Šentanski vrh koji je predivan vidikovac. Pri povratku zaustaviti ćemo se kod Koče na Dobrči gdje ćemo napraviti pauzu za ručak. Od Koče na Dobrči vratiti ćemo se na današnju početnu točku Brezje pri Tržiču i u večernjim satima vratiti se u Zagreb.

TEŽINA STAZE: kondicijski zahtjevnije, ukupno cca 6 sati hodnje s oko 1000 m visinske razlike

VRIJEME I MJESTO POLASKA: Nedjelja 08.10. u 6:00 sati iz Zagreba iza koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. (molim doći 10 minuta ranije kako bi krenuli na vrijeme)

POVRATAK: u Zagreb u večernjim satima

PREHRANA: Iz ruksaka tokom hodnje i na Koči na Dobrči (uzeti dovoljno tekućine minimum 2 litre)

OPREMA: planinarska, u skladu sa vremenskim prilikama (štapovi, čvrsta obuća, kapa, toplija odjeća, sunčane naočale)

PLANINARSKE OBILAZNICE:  Slovenska planinska pot, Slovenske planinske koče

PRIJAVE I INFORMACIJE: uz akontacija 15 EUR, uplata utorkom od 19:00-20:30 sati u prostorijama društva najkasnije do 03.10.2023.

DOKUMENTI: osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica s plaćenom članarinom za 2023 godinu

PRIJAVE I INFORMACIJE: Domagoj Pavlin 091 667 6658

 ODUSTANAK OD IZLETA: Prema točki 12 „Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD „Željezničar“ glasi: „Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate. Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

a) Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.

b) Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.

c) Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti “povrata.“

Svaki sudionik izleta potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2023. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima i uvjetima na terenu.