Slunj- 10. planinarski pohod “Stazom šume i vode” 02.09.2023. (subota)

Slunjčica je vrlo kratka rijeka, ali je jedna od najljepših u Hrvatskoj. Ona je zapravo Mrežnica umalom. Tipična je krška rijeka sa sedrenim barijerama, slapovima i ujezerenim dijelovima. Njezin predivan jezerski izvor nalazi se kod Slunja, a nastavak je podzemnog toka Ličke Jesenice.

10. planinarski pohod “Stazom šume i vode” organiziran je od strane PD Melnica iz Slunja.

PLAN IZLETA: Subota, 02.09.2023. polazak autobusa u 7:30  iz Trnjanske ceste iza Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Vozimo se u pravcu Slunja. Okupljanje na mostu Sv. Ivana u Rastokama od 9-9:30 sati. Slijedi prijava, uplata kotizacije i tombole, pozdravna riječ predsjednika i objašnjenje rute koja je ove godine izmijenjena zbog oštećene staze. Polazak na hodnju u 10 sati.

Dio puta se ide uz rijeku Slunjčicu, a veći dio šumskim dijelom staze, tj. Melnicom. Odmor kod nadstrešnice, nastavlja se lagani uspon do vidikovca. Slijedi spuštanje na D1 i malo strmiji silazak do izvora Slunjčice. Predviđen dolazak u lovački dom ( iznad izvora) u 14 sati. Tu je ručak, muzika, tanec, tombola i što već tko poželi. Predviđen je nagradni ples pa ne zaboravite “cipelice”! U slučaju kiše imaju nadstrešnice pa smo i na taj način zaštićeni.

OPREMA: planinarska u skladu s vremenskim uvjetima

HRANA I TEKUĆINA: tokom hodnje iz ruksaka

TROŠKOVI IZLETA: Cijena  prijevoza ovisi o broju  izletnika. Kotizacija za ručak iznosi iznosi 3 eura i plaća se prilikom registracije. Tombola(nije obavezna) 2 eura

PRIJAVE I INFORMACIJE: Kod Hane Maurović uz akontaciju od 15 eura, utorkom na sastanku Društva od 18:00-20:00 sati ili na broj računa HPDŽ  HR 6723600001101578015, s tim da se u poziv na broj upiše svoj  OIB, a svrha uplate „izlet Slunj“

Vođa puta :Hana Maurović, Mob. 091 3214523

ODUSTANAK OD IZLETA: Prema točki 12 „Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD „Željezničar“ glasi: „Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate. Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

a) Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati.    Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.

b) Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.

c) Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti *povrata.“

Svaki sudionik izleta potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2023. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima i uvjetima na terenu.