SLUNJ 8.pohod “Stazom šume i vode“ 04.09.2021

                                 

Polazak autobusa u subotu 4.9. u 7,00  iz Trnjanske ceste iza  Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Vozimo se u pravcu SLUNJA.

Tu nas uz pozdravne riječi i zakusku dočekuju organizatori i planinari (vodiči) PD Melnica koji nas upoznaju s programom izleta.

Krećemo iz grada Slunja i kod Ušća Slunjčice u Koranu /Rastoke/ prelazimo pontonski most na lijevu stranu obale,gdje nastavljamo uz rijeku do izvora. Putem ćemo vidjeti sve ljepote ove riječice i uživati u prirodi i čistoj pitkoj vodi.

Nakon fotkanja i odmora,popeti ćemo se markiranom stazom do odmorištana /ugibališta/ na cesti D1,gdje će čekati prijevoz do lovačkog doma u Cvitkovicu.Tu nastavljamo druženje uz tradicionalni grah,hladne napitke i domaće delicije. 

Staza nije teška cca 8-9 km uz rijeku 2-3 sata laganog hoda. 

Kotizacija za ručak iznosi iznosi 20 kn i plaća se prilikom registracije. 

Cijena  prijevoza ovisi o broju  izletnika, a akontacija je 100 kn. Kalkulacija izradena na bazi 20 sudionika je 100 kn .Kalkulacija na bazi 40 prijavljenih je 80 kn. Ukoliko se prijavi manje od 20  sudionika , iznajmit ćemo kombi ili koristiti osobne automobile. 

Organizatori su uzeli u obzir epidemiološke mjere i druženje će biti na otvorenom.U slučaju kiše

imaju nadstrešnice pa smo i na taj način zaštićeni.

Maske su obavezne, molim ponesite ih sa sobom.

Oprema treba biti planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima predviđenim za taj dan.

S prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene , fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje  i da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2021 g. 

Povratak u Zagreb prema dogovoru.

Vođa puta  

Hana Maurović, Mob. 091 3214523