Srednji Velebit: Laktin vrh 1504m i Lisac 1449m 07.08.2022. (ned.)

Laktin vrh (1504m) i Lisac (1449m) pripadaju vrhovima u središnjem dijelu srednjeg Velebita. I jedan i drugi vrh fantastični su vidikovci. Pogled posebno privlače Dabarski kukovi sa najpoznatijim Bačić kukom, Šatorinom te ostalim vrhuncima Velebita a sa Lisca je predivan pogled prema moru.

Plan izleta: Polazak je u nedjelju 07.08.2022. Vozimo se prema polaznoj točci planinarskoj kući Kugina kuća uz usputno stajanje na kavi. Od Kugine kuće prvo ćemo obići Laktin vrh gdje ćemo napraviti odmor za ručak. Povratak istim putem do Kugine kuće, kraći odmor te nastavak hodnje na vrh Lisac. Nešto strmiji ali i kraći uspon od onog na Laktin vrh. Na vrhu kraći odmor i povratak istim putem do Kugine kuće. Pri povratku prema Zagrebu mogućnost kupnje sira u Krasnom. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Težina staze: tehnički ne zahtjevno, kondicijski  manje zahtjevno, ukupno 5 sati hodanja sa cca 11 km i 700 metara visinske razlike. Postoji mogućnost da se obiđe i samo jedan od vrhova ukoliko će netko smatrati da mu je preteško. 

Vrijeme i mjesto polaska: Nedjelja 07.08. u 6:00 sati iza koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. (molim doći 10 minuta ranije kako bi krenuli na vrijeme). Povratak u večernjim satima.

Hrana i voda:  Iz ruksaka (uzeti dovoljno tekućine za cjelodnevnu turu, moguće visoke temperature)

Obavezna oprema: planinarska, u skladu sa vremenskim prilikama (štapovi, zaštita od sunca i vjetra, gojzerice)

Planinarske obilaznice: Hrvatska planinarska obilaznica, Lički gorski biseri, Hrvatske planinarske kuće

Prijevoz: ovisi o broju prijavljenih sudionika

Dokumenti: Osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica, članska iskaznica HPS (s plaćenom članarinom za 2022.)

Prijave i informacije: Zbog velikog interesa molim prijavljene uplatu akontacije od 100 kn, utorkom od 19-20:30 sati u prostorijama društva ili u dogovoru s vodičem. Svi koji su prijavljeni molim uplatu akontacije napraviti najkasnije do utorka 19.07.2022.

 Vodič: Domagoj Pavlin mob: 091 667 66 58

POVRAT AKONTACIJE bez navođenja razloga odustajanja od izleta do 7 dana prije izleta, nakon toga samo u slučaju medicinskog i sl. opravdanog razloga.

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.