STAZA DEGENIJE    01.4.2023. (subota)

                                                       

    Velebitska degenija je izuzetno rijetka endemska biljka , nježna i skromna izgleda a krase je žuti cvjetovi. Simbol je Velebita a donedavno se nalazila na kovanici od 50 lipa. Velebit joj je zavičaj a mi ćemo je pronaći na nasem izletu , na Stazi degenije koja započinje u Sibinju Krmpotskom a završava u Kozici.                                         

PLAN IZLETA : Polazak iz Zagreba 01.4.2023. u 6 sati sa parkirališta iza Dvorane “Lisinski”.Vozimo se prema Senju uz usputno zaustavljanje na kavu .Naše hodanje započinjemo u Sibinju , prolazimo kroz Vodnu dragu , selo Sušanj , a spuštamo se zaobilazeći Tomišku dragu do Kozice. Staza nudi prekrasne vidike na naše otoke , Grgur , Goli , Krk , Novovinodolsko zaleđe ,Velebit, a za lijepa vremena pogled seže do Učke.

  POLAZAK : U 6 sati sa parkinga iza Dvorane “Lisinski” . Molim doći 15 minuta ranije.  

TEŽINA STAZE : Staza nije tehnički zahtjevna, kondicijski srednje zahtjevna. Dužina staze je cca 10 km a predviđeno vrijeme hodanja uz potrebne pauze je 6 sati (ovisi o veličini planinarske grupe).                                                                           

OPREMA: Planinarska oprema u skladu sa vremenskim prilikama. Gojzerice obavezne !!!                                                               PREHRANA: Iz ruksaka .     

DOKUMENTI: Osobna i zdravstvena iskaznica. planinarska iskaznica sa uplaćenom članarinom HPS-u za 2023.godinu.                                                                                                                                                       

PRIJAVE: BRANKICA BRAČUN    091 7607 603 (molim obavezno nazvati )                                                  

TROŠKOVI IZLETA: Obavezna akontacija 15 eura vodiču utorkom u prostorijama Društva od 19-20:30 sati ili na račun Društva IBAN: HR6723600001101578015.U poziv na broj upisati svoj OIB a svrha uplate je “Degenija“.  Potvrdu o uplati obavezno poslati vodiču na Whatsapp ili Viber. 

Povrat akontacije bez navođenja razloga odustajanja od izleta moguć je 10 dana a nakon toga samo iz medicinskih i opravdanih razloga.                                                                                                                    

Svaki sudionik izleta potvrđuje da ispunjava zdravstvene ,tehničke i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu ,da je upoznat sa uvjetima izleta te da mu pristupa na vlastitu odgovornost i da će se pridržavati plana izleta ,uputa i odluka vodiča. 

 Vodič zadržava pravo izmjene plana i programa izleta u skladu sa vremenskim prilikama i uvjetima na stazi.