SV. VIŠARJE, DOBRAČ  09.-10. VII 2022.

  1. dan: Vozimo se kroz Sloveniju do Italije i Tarvisija iza kojeg se žičarom uspinjemo na sv. Višarje odnosno Monte Lussari, 1790m, poznato i važno proštenište. Odande krećemo prema vrhu Kamniti Lovec odnosno Cima del Cacciatore, 2071m, nenadmašnom vidikovcu prema Zapadnim Julijskim Alpama. Uspon traje cca 1,5 h do vrha. Nakon toga istim se putem vraćamo prema prijevozu. Vozimo se natrag do Kranjske Gore i prema Vršiču. Stižemo do pl. doma Koča na Gozdu gdje je noćenje.
  2. dan: U nedjelju vozimo se u Austriju do predgrađa Villacha (Beljaka) i nastavljamo alpskom cestom (koja se plaća) prema Dobraču (Dobratsch), 2166m. Od parkirališta uspinjemo se prema vrhu u dvije varijante – pl. putom ili makadamskom cestom koja je značajno kraća. Usponi traju 1,5h – 2,5h. Na vrhu su dvije stare kapele – njemačka (najviša crkva u Europi) i slovenska, te godinu dana stari pl. dom. Pogled s vrha je beskrajan. Povratak do prijevoza je kraćim putom. Slijedi kroz Sloveniju povratak kući uz moguću stanku u Jesenicama na nagradnoj pizzi. Kući stižemo navečer.

Cijena: Cijena aranžmana je 500kn. Prijevoz je s 2 kombija.

Uplatom akontacije 100kn kod vodiča je prijava punovažna. Ostatak uplate najkasnije do utorka 5. VII 2022.

Jelo i piće u vlastitom trošku!

Oprema: Standardna planinarska oprema u skladu s vremenskim uvjetima.

Obvezni dokumenti: Osobna, zdravstvena i važeća planinarska iskaznica s markicom za 2022. godinu.

Polazak: U subotu, 09. VII 2022. u 6.30h iz Trnjanske ulice iza dvorane Lisinski blizu prostorija društva.

Vodiči imaju pravo prilagoditi turu uvjetima ili otkazati je!

Tako da će u slučaju lošeg vremena izlet biti otkazan! 

Prijavom na izlet, te obaveznom uplatom akontacije od 100kn vodiču na sastanku društva, svaki sudionik potvrđuje da je u potrebnoj psihofizičkoj kondiciji, da prihvaća uvjete izleta i sudjeluje na turi na vlastitu odgovornost!

Vodiči: Tomislav Zoričić-Tom, 098476108 i Ivan Kobeščak, 098514495