Tradicionalni jubilarni 25 Vincekov pohod-odlazak na Mohokos 22.01.2023.

PROGRAM    IZLETA:

Polazak autobusa je u nedjelju 22.01.2023. u 6,00 iz Trnjanske ceste, iza Koncertne dvorane „Vatroslava Lisinskog“. Vozimo se do sela Pleškovec za sve one koji žele otići na najviši Međimurski vrh „Mohokosa“ a svi ostali sudionici mogu popiti kavu u gostionici „Amadeus“ gdje se nalazi i gumeni žig. Nastavak vožnje do Toplica  Sv. Martin odakle počinje zajedničko hodanje (oni koji ne žele ili ne mogu hodati mogu se kupati u Toplicama  Sv, Martin) „ Štrigovskim bregima “. Na startu čeka iznenađenje i okrjepa-vrući čaj i ljuta međimurska rakija, po želji hladni gemištek, slanine s lukom.(kotizacija je   3 eura koja se plača na startu). Put započinjemo u Toplicama Sv.Martini i nastavljamo preko vinorodnih brežuljaka Grkaveščaka i Venca do Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka i Baloga. Nakon nekoliko usputnih stajanki u bregovitom dijelu (na nekima do njih će tradicionalan Vincekov obred),krećemo prema Murskom Središću, najsjevernijem  hrvatskom  gradu. Kraj Bundek- brega stajanku priprema DVD M.Središće. Još neka dva kilometra treba nam do mjesta okupljanja uz rijeku Dravu, odnosno u sportskoj dvorani gdje je kraj našeg hodanja, a  početak planinarske veselice uz glazbu, jelo i piće (grah, hrenovke, kobasice koje se plača). Naravno oni koji ne mogu hodati do kraja čeka ih autobus skoro na pola puta (tko ne vjeruje neka provjeri).

Povratak za  Zagreb bit će prema dogovoru.

Broj mjesta je ograničen pa Vas stoga molim da se prijavite što prije

 Cijena  prijevoza : ovisi o broju  izletnika  15 eura na bazi 30 sudionika odnosno 11 eura na bazi 45 sudionika,  akontacija je 11 eura. Ukoliko se prijavi manje od 20  sudionika, iznajmit ćemo kombi ili koristiti osobne automobile.

Prijave i uplate: utorkom na sastanku u društvenim prostorijama HPD Željezničara– Trnjanska cesta 5b, od 19:00-21:00 sat ili na broj  računa HPDŽ  HR 6723600001101578015, s tim da pod poziv na broj upišete svoj  OIB,  pod svrha uplate „ Vincekovo  Međimurje“ . Prije uplate (akontacija 11 eura) javiti se vodiču  Ivanu Črljenec.

Oprema: planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima predviđenim za taj dan.

Obvezni dokumenti: osobna, zdravstvena i važeća planinarska iskaznica za 2023.

Vodič : Ivan  Črljenec   mob. 091 3452 444   098 230 401

Odustanak od izleta:

Prema točki 12 „Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD „Željezničar“ glasi:

„Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate. 

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

  • Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.
  • Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.
  • Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti povrata.“

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2023. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator/vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.