Triglav (2864m) 28.-29.08.2021.

Plan puta:

Subota 28.8.2021.

Polazak iz Zagreba u 5 sati iza dvorane Vatroslava Lisinskoga, Trnjanska ulica. Vozimo se prema Ljubljani i dalje do Mojstrane gdje ulazimo u dolinu Vrata i dolazimo do Aljaževog doma, naše polazne točke.

Slijedi pješački uspon Tominškovim putem (put osiguran klinovima i sajlama) do doma Kredarica 5 – 6 sati hoda, visinska razlika oko 1500m. Večera i noćenje.

Nedjelja 29.8.2021.

Ustajanje u 6 sati, doručak i polazak prema vrhu Triglava. Do vrha otprilike 1,5 – 2 sata hoda. Na vrhu zadržavanje, slikanje, okrepa i silazak na drugu stranu preko Triglavske škrbine do doma na Doliču, sljedeća 2 sata hoda. Ručak na domu i spuštanje mulatijerom prema dolini Zadnjice – Trente te ponovo uspinjanje do sedla Luknje odakle se spuštamo i dolazimo do naše polazne točke, Aljaževog doma, oko 3 – 4 sata hoda. Ukupno oko 7 – 8 sati hoda. Na domu ručak, okrepa i druženje uz razmjenu emocija i doživljaja sa izleta.

Dolazak u Zagreb do 22 sata.

Oprema: dobre i isprobane gojzerice, obavezno treba imati toplu odjeću, kapu, rukavice, naočale, zaštita od vjetra,  penjački pojas, kacigu, y – komplet, rukavice za ferate. Detalji još prije polaska.

Hrana: Hranu i piće za teren za dva dana treba ponijeti sa sobom u ruksaku. Na domovima Kredarica, Dolič i Aljažev dom ima hrane pa možete računati da ćete tamo večerati i ručati. Voda se također može kupiti u domovima.

U svakom slučaju morate imati dosta toga sa sobom, ali vodite brigu da vam ruksak nije pre veliki i previše težak.

 Napomena: Ova dvodnevna tura je jako lijepa jer ćemo se popeti na Triglav i obići ćemo ga sa svih strana. Tura je raznolika i interesantna.

Također,  od svakog planinara  traži se da bude u solidnoj fizičkoj kondiciji jer su ture duge i naporne. Vrtoglavima se ovaj uspon ne preporuča.

Cijena:  Prijevoz, organizacija i vođenje 350kn. 

Noćenje i hranu svaki pojedinac plaća za sebe. Cijena noćenja je 15 eura, a ručak od 6 do 9 eura.

Vodič:  Željko Novak – planinski vodič

mob: 091 541 0571,  zeljko.novak4@gmail.com

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat s uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi, da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2021. godinu, te da će se pridržavati plana ture, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa ture prema vremenskim i ostalim uvjetima na terenu i odgode ture.