Triglav 3.- 4.8.2018.

Svi sudionici ovog izleta moraju biti svjesni njegove zahtjevnosti.Potrebna je solidna kondicija i iskustvo u upotrebi opreme za samoosiguranje. Prednost kod prijave imaju članovi HPDŽ.

Petak

Polazak u petak 3.8.2018. u 5:30 iza Lisinskog. Uz jednu pauzu vozimo se autobusom do Aljaževog doma, (1015m) u Dolini vrata.Nakon pripreme za hodnju krećemo prema  Domu Valentina Staniča pod Triglavom, (2332m) gdje nam je rezervirano noćenje.

Staza prema domu je ocjenjena kao vrlo zahtjevna i obvezna je upotreba opreme za samoosiguranje( Tominškova pot) Predviđeno vrijeme za uspon do Doma je 5-6h. Slijedi odmor i šetnja u okolici po vlastitom izboru, večera i noćenje.

Subota.

Buđenje u 5:00 Priprema i polazak prema Triglavskom domu na Kredarici (2515 m) oko 1:30h. Kraći odmor, ( moguće ostavljanje nepotrebnog za uspon ), priprema za uspon na Triglav (2864m).

Vrijeme uspona oko 2h. Zadržavanje na vrhu i povratak do Kredarice.

Silazak do Aljaževog doma je predviđen stazom Čez Prag (oko 5-6h)

 

Potrebna oprema: kaciga, penjački pojas, komplet za samoosiguranje ( Y ) ili zamka i 2 karabinera. Zaštita od kiše i vjetra. Moguće niske temperature.

Opskrba iz ruksaka uz dopunu u domovima.

Predviđena cijena prijevoza 150kn.   Spavanja oko 12€ uz Planinarsku iskaznicu HPS-a

Prijava za izlet uz akontaciju od 100kn utorkom na sastanku Društva.

VAŽNA NAPOMENA: U slučaju nepovoljne vremenske prognoze odustajemo od izleta.Obavijest o konačnoj odluci biti će objavljena na web stranicama našeg HPDŽ-a i na facebooku

Vodič: Mladen Stanković, 095 9999 216