Turno skijaški dan

Sekcija planinskog skijanja HPDŽ poziva sve članice i čanove HPDŽ koji žele probati turno skijanje da se jave porukom na telefon 0911647325 (Marko).

Ovisno o uvijetima i interesu sudionika organizirati ćemo informativni termin na Sljemenu ili u Gorskom kotaru, 30. ili 31. siječnja 2021. Turno skijanje je planinarenje na skijama koje uključuje uspon i spust, po stazama ili izvan njih. Za sudjelovanje je potrebna solidna kondicija i znanje skijanja. Kod turnog skijanja koristi se posebno prilagođena oprema: skije, kože za hodanje, štapovi i pancerice. Ako sudionici ne mogu sami nabaviti / posuditi potrebnu opremu, potruditi ćemo se posuditi skije i kože od kolega i prijatelja dok će koristiti svoje štapove i alpske pancerice. To nije idealno, no funkcionira.

Cilj ove neformalne akcije je približiti turno skijanje što većem broju članova društva. Sudjelovanje je besplatno. Svatko pokriva svoje troškove i organizira (dogovara) prijevoz do zbornog mjesta. Poštivati ćemo mjere borbe protiv pandemije.

Rok za prijavu je utorak 26.1. u 16h. Pošaljite poruku u kojoj ćete navesti: Ime i prezime, sekciju HPDŽ, e-mail i telefon te informaciju o tome možete li pribaviti opremu ili vam treba pomoć oko toga.