Veliko Rujno – Stap – Debeli Kuk 29 – 30. kol 2020.

Velebit nas opet zove. Ovaj put je to u travnate predjele Velikog i Malog Rujna, raskošne bukove šume i u galeriju kamenih skulptura, najljepših radova majke prirode.

 Plazak je u subotu  29.8. u 5:00 iza Lisinskog, a prijevoz je sa kombijem

Dolaskom na Veliko Rujno oko 9:00 počinje naša hodnja prema  skloništu Tatekova Koliba. Na putu je i Kamena Galerija koju obavezno moramo posjetiti. Oko 17:00 Dolazimo na Stap i podižemo šatore koje smo donijeli. Večera…odmor i noćenje. ( oko 8h hodnje)

 Nedjelja 30.8. Buđenje u 6:00, doručak, spremanje šatora i polazak prema Debelom Kuku. Na hodnju krećemo samo sa neophodnim stvarima, a sve ostalo ostaje na Stapu i to uzimamo na povratku. Nakon kraćeg odmora, uz posjet jami Vrtlini vraćamo se na početnu točku našeg izleta na Veliko Rujno ( oko 9h hodnje). Povratak u Zagreb oko 22:00.

 Što je potrebno ponijeti? Hrana i piće ( min. 5l vode ) iz ruksaka za dva dana. Moguća je opskrba sa vodom na Stapu, ali u ovo doba godine nije sigurna.Zaštita od sunca, šator ( kojeg možemo posuditi u Društvu), vreća za spavanje ( ljetna), čeona lampa….  Za sva pitanja stojim vam na raspolaganju.

 Cijena puta: Najam kombija i troškovi prijevoza će biti 220 – 250kn ovisno o broju putnika.

 Prijave uz akontaciju od 100kn utorkom na sastanku. Broj sudionika je ograničen na 1 ili 2 kombija. 

                                                Vodič: Mladen Stanković mob. 095 9999 216