VITELNICA, 30. 10. 2021.

Okupljanje sudionika ture je u 8 i 15 na autobusnom terminalu u Dubravi. Autobus za Vidovec br. 208 polazi u 8:35. Tura kreće s okretišta busa kod osnovne škole u Vidovcu. Prvo hodamo cestom kroz samo mjesto zatim šumskim makadamom prateći potok Vidovec. Nakon otprilike 45 min napuštamo šumski put prelazimo potok i dižemo se oštro istočnom stranom prema Vitelnici. Uspon traje oko sat vremena ovisno o broju i kondiciji sudionika ture. S Vitelnice se pruža izvanredan pogled na sjeveroistočni dio Medvednice.

Slijedi dogovor o nastavku ture. Ako ekipa bude raspoložena popet ćemo se na kotu “659” (vidikovac) i onda se spustiti na Goršćicu ili se pak s Vitelnice odmah uputiti prema Goršćici. Nakon odmora i okrepe slijedi nam povratak i to preko Oštreca (737 m) i grebena Pečovja do Vidovca ili Bidrovca.Tura je malo zahtjevnija i trajat će 5 -6 h ali je nadasve atraktivna i zanimljiva.

Upoznat ćete dio Medvednice koja je rezervirana za one koji vole hodati neobilježenim stazama i čiji su izleti malo prožeti dozom avanturizma. Klopa i cuga je iz ruksaka. Na turu se ide isključivo ako nema padalina. Konačan dogovor slijedi u utorak na sastanku.

Vodič: Slavko Patačko, 098 16 33 515