Žumberačko gorje: Zečak (795 m) 02.12.2023. (subota)

Zečak je osamljen travnati vrh u istočnom dijelu Žumberka i  jedan od najatraktivnijih vrhova Samoborskog gorja, visine 795 m, iznad sela Pavkovići. S njega se pruža jedan od najljepših pogleda u Samoborskom gorju prema Japetiću, Noršić Selu i Svetoj Geri. Sam vrh je lijepa i velika prostrana livada, sa šumom na rubu. Kontrolna točka je Hrvatske planinarske obilaznice, Jaskanskog planinarskog puta i Samoborskog scoutskog puta.

PLAN IZLETA: Krećemo u 7:00 sati s parkirališta iza KD ” Vatroslav Lisinski” i vozimo se za Samobor do Šoićeve kuće u mjestu Mali Lipovec. Krećemo stazom ispod vrha Podjelak do sela Dragonoš, najvišeg mjesta u Samoborskom gorju koje se nalazi na visini od 742 m. Nakon kratke pauze nastavljamo prema našem vrhu Zečak. Na vrhu ćemo napraviti pauzu. Nakon odmora, vraćamo se istim putem do vozila. Po dogovoru, u povratu možemo svratiti na kremšnite ili palačinke u Samobor.

TEŽINA STAZE : Lagana staza sa 6 sati hoda. Ukupna dionica izleta je 19,5 km , visinskom razlikom 810m.

VRIJEME I MJESTO POLASKA: subota 02.12.2023. godine u 7:00 sati iza KD ” Vatroslav Lisinski” (molim doći 10 minuta ranije).

PRIJEVOZ: ovisi o broju prijavljenih sudionika

POVRATAK: u popodnevnim satima

PREHRANA: opskrba hranom i napitcima iz ruksaka (minimalno 1l vode)

OBAVEZNI DOKUMENTI: planinarska (s plaćenom članarinom za 2023.), osobna i zdrastvena iskaznica

PRIJAVE I INFORMACIJE: kod vodiča uz akontaciju od 10€ utorkom od 19:00-20:30 sati u prostorijama Društva

TROŠKOVI IZLETA : troškovi prijevoza ovise o broju prijavljenih sudionika (o prijevoznom sredstvu)

POTREBNA OPREMA: planinarske cipele, zaštita od kiše ili sunca, štapovi za hodanje, te ostala oprema za jednodnevni izlet ovisno o vremenskim uvjetima.

VAŽNA NAPOMENA:  U SLUČAJU KIŠE IZLET SE OTKAZUJE !

VODIČ: Zdenko Kornet         mob 091 623 0403

Odustanak od izleta:

Prema točki 12 „Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD „Željezničar“ glasi:

„Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate.

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

a) Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.

b) Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.

c) Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti *povrata.“

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2023. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.