20. novogodišnji pohod Novskim brdom

  1.   siječnja 2018 godine(nedjelja)

Polazak autobusa za Novsku je 14.1.2018.  u 7,00 sati  iz Trnjanske ceste, iza Koncertne   dvorane „Vatroslava Lisinskog“.

Od  8,30  do 9 h je predviđeno  okupljanje u centru  Novske, gdje nas domaćini planinarsko društvo „Zmajevac“ dočekuju s pićem dobrodošlice i planinarskim doručkom.

U 9 sati započinje pohod. Staza je markirana u znak sjećanja na Vojno-redarstvenu operaciju “Bljesak” kojom je oslobođena zapadna Slavonija. Pohod traje oko 4 sata laganog hoda /cca 15 km/, a moguće je  skračivanje i frormiranje A i B grupe.

Na kontrolnoj točki Jelenova glava-izvor potoka Novljančice  je predviđen ručak u lovačkoj kući i druženje oko logorske vatre, ovisno o snijegu. 

Unaprijed treba najaviti željeni broj obroka /sarma 20 kn/.

Sa zadnje kontrolne točke –Novaljskog jezera bit će organiziran prijevoz vozača do vozila u gradu.

Povratak u Novsku je  između 14 i 15 sati. Razgled  grada, ovisno o vremenu.

Povratak u Zagreb oko 19 sati ili ranije prema dogovoru.

Cijena  prijevoza ovisi o broju  izletnika, a najviše 80 kn. Ukoliko će se prijaviti manje od 20  izletnika,  prijevoz ćemo organizirati s osobnim autima. Akontacija od 50 kn je obavezna. Uplate i rezervacije primamo  u prostorijama društva, utorkom od 19 – 21 sat.  

ZAHTJEVNOST HODANJA: tehnički nezahtjevno; kondicijski umjereno teško

POTREBNA OPREMA: planinarske cipele, zaštita od kiše ili snijega, zamjenska odjeća, štapovi za hodanje, te ostala oprema za jednodnevni izlet, ovisno o vremenskim uvjetima.

   

ORGANIZATOR i vodiči:    

                                                                            

Božena Kralj-Vrsalović,  091 5905930

Selena Rade ,                    091 5331623

Božo Pomper,                   098 412204