Grossglockner 3798 m

klikni na album Slavka Patčka

Zbog loših vremenskih uvjeta Grossglockner smo odgađati dva put. Sad nam se konačno vreme potrefilo i nas 12 puni samopouzdanja u petak popodne krenuli na put. Na Studlhutte smo došli i samo prespavati a sutradan rano ujutro krenuli u 4:00. Kad je svanulo mi smo već dobrano zašli na ledenjak. Na fotkama se to ne vidi, no lijepo su se vidjele cijele Julijske Alpe s Triglavom. Malo smo se  odmorili na Erzhzg – Johann hutte i doručkovali na 3454 m. Do tog najvišeg doma u Austriji vodi lijepa ferata. Od doma se ljepo vidi  naš cilj. Krenulli smo gore. Vrijeme je bilo… ma pogledajte na slikama  i sami. Isplatilo se čekati tjedan dana. Evo nas na grebenu koji je dijelom bio pokrit snijegom tako da dereze nismo skidali skroz do vrha. Kompletna ekipa od nas 12

album Marija Mariofila

popela se  na Grossglockner 3798 m. Nataša, Sanja, Darko, Miljenko, Stipe, Mario, Željko, Marko, Ivo, Božo, Nikola i ja. Gužva nije bila strašna no bilo je opet onih koji su s užetima petljali u nedogled. Pogledi su pucali na sve strane, dolina Kodnitztal,Julijske alpe, Dolomiti, sljedilo je slikanje i povratak. Evo, za kraj malo ću vas zadaviti s vremenima, možda će nekom dobro doći.
Parkiralište – Studlhutte = 1:40, Studlhutte – Johann hutte = 1:50, Johann hutte – Grossglockner = 1:35, Grossglockner – Johann hutte = 55 min, Johann hutte – Studlhutte = 1:00, Studlhutte – parkirališta = 1:00.
Bok i vidimo se nekom drugom zgodom.

Slavko Patačko