NOĆNI POHOD NA OŠTRC

 

mix slika sudionika

 

I ove godine, 17.12.2011. održao se tradicionalni Noćni pohod na Oštrc. Priroda nas je počastila bijelim ogrtačem, pa smo uživali hodajući po tek palom pršiću dok se ispod planinarskih gojzerica čuo onaj ugodni zvuk škripanja snijega.
U Prekrižju se sastalo pedesetak veselih planinara s planinarskim lampicama izgledajući pomalo kao družina patuljaka iz poznate dječje bajke. Pa i bilo je pomalo bajkovito.
Oko sat vremena trebalo nam je do planinarskog doma Željezničar na Oštrcu. Dočekao nas je domar i njegovih pet mladih svirača punih elana i želje da se svi ugodno zabavimo. Noć je bila vedra i mogli smo uživati u treperavom svijetlu tisuća zagrebačkih svjetiljaka.
Poslije kratke okrijepe krenula je pjesma, a ubrzo i ples. Muzikaši su učinili svoje i radost je bila prisutna na svakom licu ove vesele družine. U ponoć se nekolicina kao i svaki put na noćnom pohodu uputila na sam vrh Oštrca. Tek sa vrha vidjeli smo kakva je divna ova zimska noć. Uslikali smo ovaj trenutak za pamćenje i vratili se u topli dom.
Veselje je trajalo do sitnih noćnih sati kada je zavladao mir. Ma kakav mir, hrkanje na sav glas. Nema veze, i to je dio planinarskog folklora.
Jedva čekamo idući Noćni pohod na Oštrc.

P.S.

Nisu svi spavali po spavaonama ima i onih koji su spavali na klupama u sali i umjesto hrkanja uživali u pucketanju drva u kaminu.