Predavanje u organizaciji FPSM

U četvrtak 14.6. u parku pored MoFit fitness centra u Zagrebu (Selska-Zorkovačka) u organizaciji fonda Penjati se mora održat će se predavanje Dade Mesarića pod nazivom “Kako sam počeo penjati i što se potom dogodilo”. Prilika je to za ugodno i opušteno druženje pod zvijezdama. Ulaz je besplatan a donacija fondu poželjna.

Dado Mesarić se alpinizmom bavi od svoje šesnaeste godine. 1965. godine učlanio se u Alpinistički odsjek HPD Željezničar gdje je i danas aktivan član. Iza njega je 47 godina penjanja no fascinantno je što svemu tome pristupa sa sebi svojstvenim entuzijazmom te ga i dalje vesele odlasci u planine i stijene. Sudionik je prve hrvatske alpinističke ekspedicije na Grenland 1971. godine, vodio je ekspediciju na Kavkaz 1974., bio je član ekipe koja se 1979. popela na Everest po Zapadnom grebenu no u svom predavanju neće govoriti o tome gdje je bio i što je popeo već će se osvrnuti na nekoliko penjačkih iskustava koja su njegov svijet okrenula naglavačke i odredila ga svjetonazorski.

Program, 14.6.2012.

12-15h – MoFit, dan otvorenih vrata. Svi zainteresirani za sportsko penjanje i alpinizam mogu se besplatno okušati u penjanju na umjetnoj stijeni u fitness centru MoFit. Za sudjelovanje je obavezna najava na broj telefona:             01/30 12 148      .

19-21h – neformalno druženje, prilika za razgovor o penjanju i alpinizmu te informiranje o aktivnostima fonda Penjati se mora.

19-21h – Radionica: Slackline – kako brzo, jeftino i efikasno započeti s hodanjem po užetu – zabavnoj vježbi koordinacije i koncentracije.

21h – Predavanje: Dado Mesarić