STAZA MALOG PRINCA – JUŽNI VELEBIT 25.6.2011

Album Toma Zoričića

Za izlet na Stazu Malog Princa javilo so preko 20 planinara. Od toga neki i iz drugih društava – PD Škamnica, te PDS Velebit. Javljali su se i planinari koji su boravili na svom godišnjem odmoru na moru, pa i poznanica nekih naših planinara Vida Ofak iz Kočevja. Glavna grupa od 13 planinara je krenula iz Zagreba sa tri auta u subotu, 25. VI 2011. u 7h ujutro.

Auto kojim sam se vozio morao je usput pokupiti Vidi Ofak UBosancima kod izlaza s autoputa Bosiljevo I, te predsjednika PD Škamnica iz Brinja na odmorištu Brinje. Na Prezidu su se priključili Damir Bajs (dolazeći iz Zadra), Mile Jovanović (iz Vodica), te kasnije na skloništu Crnopac Dražen Rambrot također na putu s mora sa suprugom i sinom. Otišli smo automobilima od Prezida na sjever pod Crnopac makadamskom šumskom cestom, međutim pokazalo se da je ta cesta jako propala u zadnje vrijeme, tako da je jedva upotrebljiva. Svi smo se našli na skloništu, pregrupirali i 17 nas je u 11.30 krenulo na obilazak staze Malog princa.

Album M. Stankovića

Obišli smo je uz jedan duži odmor i uspon na Bili kuk za 4 sata. Usput smo sreli 6 planinara iz PD Škamnica. Staza   je prekrasna i mnogi su bili upravo euforični. Nakon silaska do automobila iokupljanja kod Prezida uputili smo se kući. Kako je vrijeme poodmaklo više od planiranog osim 5 planinara u mom automobilu nažalost nitkose više nije odazvao mom pozivu da se okupimo u pizzeriji Tomislav u Gospiću gdje sam želio proslaviti svoj rođendan. U Zagreb je moja grupica stigla iza 23h.Prekrasna staza. Odlični sudionici.Upozorenje: ako želite izbjeći oštećenje automobila, ostavite ih na Prezidu. Pogriješili su oni koji nisu sudjelovali.