Obiteljska sekcija: Platak-Snježnik 19.03.2023. (nedjelja)

Izlet je prvenstveno namijenjen djeci uz pratnju roditelja, baka, djedova…

Jedinstven po svojoj lokaciji i pogledu na more, Platak je jednako privlačan i zanimljiv u svako doba godine. Zahvaljujući povoljnoj klimi i prirodnom okruženju, Platak nudi brojne mogućnosti za sport, rekreaciju i zabavu za sve generacije. Udaljen svega dvadesetak minuta vožnje od izlaza s autoceste, savršen je odabir za sve ljubitelje skijanja u zimskom periodu, kao i sve one koji ljeti žele pobjeći od gužve i vrućine i predahnuti u miru šume.

Snježnik je kraška planina u zaleđu Rijeke, na rubu gorskokotarske visoravni. Planinski masiv Snježnika, smješten sjeverozapadno od nešto višeg vrha Risnjaka, odlikuje se bogatstvom vegetacijskog pokrova. Pogled koji se pruža s vidikovca na 1506 metara nad morem jedan od najljepših u Hrvatskoj. S vrha je lijep pogled na Kvarnerske otoke, Riječki zaljev, Istru i njen najviši vrh Učku, slovenski Snežnik, iza njega po dobroj vidljivosti vide se Kamničko Savinjske Alpe. Prema jugu i zapadu, vidi se Veliki
Risnjak, Velika Kapela a iza nje i Velebit. Pod samim vrhom je zapušteni planinarski dom Moša Albahari izgrađen 1951. g. (oko 1 500 m nadmorske visine).

Vrijeme i mjesto polaska: Nedjelja, 19.03.2023. u 6:30 sati iz Trnjanske ul., iza KD V. Lisinski. Molimo doći barem 10-tak min.prije!!


Cijena prijevoza: 12 Eur.


Vrijeme dolaska u Zagreb: oko 20:00 sati


Prijava na izlet i informacije kod vodiča Ana Milin ili Zvonko Kolić
Akontaciju od 6 Eur uplatiti na IBAN HPD Željezničar HR6723600001101578015
Izlet je limitiran brojem mjesta u busu (60 osoba). Uplatom akontacije osigurali ste svoje mjesto na ovom izletu.
Opis plaćanja: Platak. Poziv na broj: vaš OIB.
Potvrdu uplate poslati Ani Milin na WhatsApp ili mail. Akontacija može i osobno, vodičima, utorkom od 19:00-20:30 u prostorijama društva.

Plan izleta: Platak, pl.d. Sušak – Rimska cesta – Rimska vrata-grebenskom stazom do vrha Snježnik 1506 m. Povratak stazom “kroz Grlo” do pl.doma Sušak.


Izlet je ne zahtjevan, tehnički i kondicijski. Hodnja u trajanju od 4 sata sa uračunatim odmorima.


Oprema: standardna planinarska prema vremenskim uvjetima: gojzerice, rezervna odjeća i tenisice za
bus. Snijeg se brzo topi pa nam sanjke najvjerojatnije neće trebati.


Prehrana: iz ruksaka do povratka na Mali dom na Platku gdje je rezervirano mjesto za sve. Ručak naručujete u restoranu sa meni-ja (cijene su od 6 Eur naviše).


Obavezni dokumenti: planinarska iskaznica sa plaćenom članarinom za 2023.g, osobna i zdravstvena iskaznica.

Vodiči: Ana Milin, mob. 091 6526239 mail: ana.milin@autosiget.hr
Zvonko Kolić, mob. 091 4552392 mail: zvonkolic@gmail.com


U slučaju lošeg vremena izlet se prebacuje za drugi termin ili na drugu lokaciju.

Odustanak od izleta:

Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 5 dana prije izleta ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate.

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

  1. Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.
  2. Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.
  3. Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti povrata.“

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2023. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.