Predavanje: Matej Perkov „Od mora do vrha – Damavand 2017”

Pozivamo Vas na predavanje Mateja Perkova „Od mora do vrha – Damavand 2017″ koje će se održati u utorak 12. rujna 2023. u 20:00 sati, u prostorijama HPD Željezničar, Trnjanska 5b.

Matej Perkov, planinar i putopisac koji je 2017. godine mjesec dana proveo u Iranu gdje je prešao put od Kaspijskog mora do najvišeg azijskog vulkana visokog 5 671 metar, će opisati svoja iskustva s tog putovanja nazvanog „From sea to summit – Damavand 2017”.

Drevna Perzija putniku namjerniku kazuje mnogo priča, ali najčuvenija je ona o susretljivosti i dobroti njenih stanovnika. Na svom putu, koji je počeo od pješčane plaže, Matej je prolazio kroz džunglu, polja riže, planine i veličanstveni kanjon Haraz. Iskusio je ritam milijunskog Teherana, degustirao lokalne specijalitete i spoznao zašto Iranci posebno simpatiziraju Hrvate. Sve to i još mnogo više predstavit će na svom predavanju uz mnoštvo atraktivnih fotografija.

Na predavanju će Matej predstaviti i svoju knjigu „Želim dotaknuti nebo” u kojoj je na oko 300 stranica uz mnoštvo zanimljivih fotografija ispričao svoje viđenje planinske romantike.