Predavanje:Borislav Aleraj Akac: Alpinist – Male penjačke priče

HPD Željezničare poziva Vas na predavanje : Borislav Aleraj Akac “Alpinist-Male penjačke priče” koje će se održati u utorak 21.03.2023. u 20:00 sati u prostorijama Društva, Trnjanska cesta 5b/I.

Borislav Aleraj Akac legenda je hrvatskog alpinizma. Tijekom svoje alpinističke karijere se posvetio otkrivanju netaknutih stijenskih linija u Hrvatskoj, ali i podučavanju novih generacija alpinista i nesebičnom radu u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja. Zbog toga ga generacije hrvatskih alpinista smatraju svojim učiteljem i alpinističkim uzorom i pamte ga kao autora nekih od najpopularnijih alpinističkih smjerova u domaćim stijenama.

U okviru izlaganja Akac će predstaviti svoju knjigu Alpinist u kojoj se u formi kraćih priča prisjeća najzanimljivijih trenutka svoje alpinističke karijere i vraća nas u vrijeme klasičnog alpinizma kada je prijateljstvo bilo važnije od ostvarenoga alpinističkog cilja i kada se u planinu išlo bez obzira na vremensku prognozu. Ovo je, kako piše autor u uvodu, knjiga o planinama, njihovu stjenovitom licu i o ljudima koji ih posjećuju i vole na poseban način.

Veselimo se Vašem dolasku!