23.7.2022. (subota) Austrija: Nockberge-Falkertsee (Falkertkogel 2197m, Falkertspitze 2308m, Moschelitzen 2310 m)

Plan izleta:

Polazak kombija iz Zagreba u 5:30 sati iza KD Vatroslava Lisinskog. Vožnja preko Ljubljane, Villach-a do Patergassen-a uz usputno zaustavljanje za odmor i kavu. Kod Patergassen-a skrećemo na alpsku cestu do parkirališta na jezeru Falkeertsee. Tu slijedi odmor i osvježenje te priprema za turu. Predviđeno je kružna tura. Krećemo sjevernom stazom, livadom po hrptu, uživajući u pogledima. Prvi vrh na koji se penjemo je Falkertkogl 2197m. Na vrhu kratko uživanje te nastavak puta blagim usponom do sedla odakle dalje nastavljamo ne pretjerano strmom stazom do vrha Falkertspitze 2308m. Tu ćemo se zadržati i uz dulji odmor uživati u prekrasnoj ljepoti i pogledima na sve strane pa tako i na najviše vrhove Niedrige i Hohe Tauern (Gross Glockner, Gross Venediger, Hochalmspitze, Ankogel, Hafner…). Nakon odmora nastavljamo dalje strmijim spustom do škrbine te opet usponom na naš treći i najviši vrh Moschelitzen 2310m.  Slijedi odmor i uživanje u pogledima. Nakon odmora slijedi nam spust umjereno strmom stazom preko škrbine do  jezera odnosno našeg prijevoza.

Vrijeme i mjesto polaska: subota 23-07.2021. polazak iz Zagreba u 5:30 iz Trnjanske ulice, iza KD Vatroslava Lisinskog

Povratak: u večernjim satima

Obavezna oprema: standardna planinarska u skladu s vremenskim uvjetima (gojzerice, štapovi, kapa, krema za sunce, prva pomoć…)

Prehrana i voda: opskrba iz ruksaka, minimalno 2 l vode

Prijevoz : ovisi o broju prijavljenih sudionika

Dokumenti: Osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica ( i europska), članska iskaznica HPS (s plaćenom članarinom za 2022. godinu)

Troškovi izleta: Cijena prijevoza ovisi o broju prijavljenih sudionika

Prijave i informacije: Prijave za izlet uz akontaciju od 150 kn kod vodiča utorkom u prostorijama društva od 19:00-20:00 sati

Vodič: Dado Ulipi – vodič A, B i D kategorije mob: 099 344 0000

Odustanak od izleta:

Prema točki 12 „Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD „Željezničar“ glasi:

„Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate.

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

  1. Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.
  2. Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.
  3. Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti povrata.“

 Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.