DUBROVAČKO PODRUČJE – od 3. do 6. lipnja 2021.

Vrijeme polaska: 03.06.2021. u 4:00 sata

Prijevoz: 3 x kombi uz pridržavanje epidemioloških mjera (maske)

Plan puta:

03.06.2021. četvrtak 

4:00 polazak iz Zagreba (Trnjanska, iza KD Lisinski) prema Pločama točnije prema mjestu Desne uz usputno stajanje za kavu. Desne su polazna točka za uspon na Babinu Gomilu. Tura u trajanju 4 do 5 sati. Hranu i piće za turu je potrebno ponijeti u ruksaku – na turi ne postoji planinarski dom niti mogućnost nabavke vode i hrane. Nakon završetka ture krećemo put Orebića (trajekt) gdje nas čeka večera. Smještaj u apartmane, priprema za sutrašnju turu (opskrba hranom i pićem), noćenje.

04.06.2021. petak

Nakon doručka i kave krećemo na uspon na Sv. Iliju (Pelješac) – tura u trajanju 5 do 6 sati. Hrana i piće iz ruksaka – na turi ne postoji mogućnost nabavke vode i hrane. Nakon ture slobodno popodne u Orebiću. Večera, priprema (opskrba) za sutrašnju turu, noćenje.

05.06.2021. subota

Doručak i kava u apartmanima. Rani polazak prema Kuni Konavoskoj uz usputno stajanje – opskrba u pelješkim vinarijama (smjer Ston-Dubrovnik-Čilipi). Kuna Konavoska je početna točka uspona na Sniježnicu, tura u trajanju cca 4 sata – hrana i piće iz ruksaka. Nakon ture spuštamo se prema Konavoskim stijenama na kupanje (plaža Pasjača). Smještaj u apartmanima u Srebrenom u neposrednoj blizini Dubrovnika gdje nas čeka večera. Noćenje.

06.06.2021. nedjelja

Doručak i kava u apartmanima. Slobodno dopodne u Dubrovniku (kupanje/obilazak grada/uspon na Srđ). Polazak prema Pločama gdje nas čeka ručak (neretvanski specijaliteti), a prije Ploča moguće usputno stajanje za degustaciju kamenica (po dogovoru). Nakon ručka u popodnevnim satima polazak prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Napomena: doručak i jutarnja kava će biti u vlastitoj organizaciji svakog sudionika, a u mjestima gdje ćemo noćiti će biti trgovine i mogućnost nabavke potrebne hrane/pića….

Svi sudionici će biti dodatno informirani o detaljima putovanja prije samog polaska. 

Napomena: ture nemaju tehnički zahtjevnih dijelova ali je potrebna dobra hodačkakondicija i spretnost kretanja po kamenjaru (moguće visoke temperature koje dodatno otežavaju uspon) !

Dokumenti: Važeća osobna iskaznica (ili putovnica), planinarska iskaznica.

Cijena izleta: 1.400,00 kn. 

AKONTACIJA: 500 kn/osoba, uplate u prostorijama društva, utorkom od 19,00 – 20,00 sati najkasnije do 31. ožujka – uplatom akontacije potvrđuje se prijava na izlet.

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodiči imaju pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

Vodiči: Marina Hanžek – mob. 099 493 43 23, Željko Novak – mob. 091 541 05 71