FERATA LISCA – NEDJELJA 1.5.2022.

Ferata na Lisci novijeg je datuma i idealna je kako za početnike tako i za planinare s iskustvom na feratama. Težina ferate je B/C, a u završnom dijelu ima težinu D/E. Ferata se sastoji od pet dionica, a svaka dionica može se zaobići i nastaviti uspon po normalnoj planinarskoj stazi.  Izlazak iz ferate završava na 948m gdje se nalazi planinarski dom na Lisci, Tončkov dom. 

POLAZAK: u 7 sati iz Trnjanske, iza Lisinskog 

OPIS: Polazak iz Zagreba je u nedjelju 1.5.2022. u 7 sati. Vozimo se prema Krškom, Sevnici i do parkinga ispod planine Lisce. Slijedi uspon po ferati i duži odmor na domu koji nudi dobru hranu i piće. Nakon odmora postoji mogućnost povratka do auta po ferati ili po standardnoj planinarskoj stazi. 

Ako će postojati interes moguća je i organizacija grupe B koja će do doma na Lisci doći laganom planinarskom stazom (cca sat i pol hodnje) i po želji nastaviti dalje do crkvice sv. Lovrenca (dodatnih sat vremena od doma).

Hrana: Piće i nešto energetsko treba staviti u lagani ruksak, a ručak se predviđa na Tončkovom domu na Lisci. Obzirom na tradicionalnu proslavu Praznika rada očekuje se bogata gastro ponuda i fešta.

OPREMA: planinarska, mekše gojzerice, lagani ruksak. Set za ferate koji uključuje kacigu, penjački pojas, Y – komplet, dva karabinera, gurtnu (paničarku) od 60 ili 80 cm, rukavice za ferate. 

PRIJEVOZ: Cijena  prijevoza ovisi o broju  izletnika, a prilikom prijave obavezna je akontacija od 50 kn.

Vodiči: Marina Hanžek, 091 799 5959, Željko Novak, 091 541 0571

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. 

Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima i uvjetima na terenu.