Kamniško sedlo, Brana,Planjava. 4.- 5.8.2019.

    Polazak je u nedjelju 4.8. U 6:00 iza Lisinskog. Ovisno o broju prijavljenih putuje se kombijem ili autobusom. Podsjećam da je 5.8. u ponedjeljak praznik.

1.dan, nedjelja

 Evo još jedne prilike za posjet predivnim Alpama. Počinjemo hodnju iz Logarske doline sa parkirališta ispod slapa Rinka (1007 m) . Staza nas vodi uz  izvor rijeke Savinje do Firschaufova doma na Okrešlju(1396m) , gdje je prilika za kraći odmor, pa nastavljamo do Doma na Kamniškom sedlu (1903 m). Vrijeme je za odmor i pripremu uspona na Branu (2240m). Povratak nakon uspona u Dom, večera i nočenje.

Vrijeme ukupne hodnje kroz dan će biti 5 – 6 sati

  2.dan, ponedjeljak

U jutro doručak i priprema uspona na Planjavu (2392 m).Sa vrha Planjave otvoreni su vidici na sve strane. Dominira onaj prema šiljatoj Ojstrici, ali i prema slapu Rinka u Logarskoj dolini, od kuda je i počela naša hodnja predhodnog dana. Prema zapadu u nizu stoje stjenoviti najviši vrhovi: Grintavec, Kočne, Skuta, Rinke….  Povratak na Dom nakon uživancije koju pružaju ovakvi pogledi i silazak u Logarsku dolinu. Put prema Zagrebu uz mogući posjet pizzeriji.

Vrijeme ukupne hodnje 6 – 7 sati.

Obavezno ponijeti osobne iskaznice radi prelaska granice i planinarske iskaznice radi ostvarivanja popusta za nočenje u Domu.

Potrebna oprema: standardna planinarska + kaciga

Cijena noćenja je oko 12€

Cijena prijevoza je ovisna o broju putnika oko 150kn

Prijava za izlet utorkom i četvrtkom na sastancima sa akontacijom od 100kn

                                                                     Vodič Mladen Stanković 095 9999216