Klek, 8. veljače 2020.

idemo na Klek 1182 m i Klečice 1058 m !

HPD Željezničar; Sekcija Društvenih izleta: vodić: Ivan Kobeščak

Klek ima oblik grebena, dužine oko četiri km, a sm vrh je stjenoviti i pripada gorju Dinarida. Vršna stijena je bila prva škola hrvatskih alpinista, zbog čega se Klek naziva “Kolijevkom hrvatskog planinarstva”

Sam izlet zamišljen je tako, da u subotu 8.2. u 7 sati krenemo iza dvorane V. Lisinki. Okupljanje 15 min. ranije. Odmor i prva kavica u Ogulinu.Iz Bjelskog, hodamo do pl doma.To je lagana hodnja u trajanju oko sat vremena. Kod doma pripremamo za daljni uspon, prema vrhu Kleka. Ovisno o vremenskim prilikama, trebati će ili ne planinarska oprema prilagođena zimskim uvjetima. Nakon uspješno savladanog  vrha, u povratku je planiran i uspon Klečice 1058m. Moram naglasiti, da oba uspona ovise o trenutačnim vremenskim prilikama na terenu. Povratkom u pl. dom, slijedi odmor, klopica (ono kaj smo ponijeli) te silazak prema Bjelskom. 

Svi koji su zainteresirani za ovaj izlet mogu se prijaviti utorkom na sastanku SDI-a od 19 sati. O vašim prijavama ovisi, kakvim ćemo prijevozom ići, te kolika će biti konačna cijena. 

Srdačan pozdrav,

vodič: Ivan Kobeščak          098/514-495 

Klek i Klečice