Planinarski Put Psunjem, 3.studenog, 2019. (nedjelja)

Psunj je planina u jugozapadnom području Slavonije u istočnoj Hrvatskoj. To je najviša planina Slavonije, s najvišim vrhom Brezovo polje na 985 mnv. koji se nalazi u Požeško-slavonskoj županiji.[3][4] Na sjeveru se proteže do Ravne gore i Papuka, a inače je okružen nizinama. Nalazi se sjeverno od Nove Gradiške i jugoistočno od Pakraca (Wikipedia)

Polazak autobusa 3. studenog 2019 ( nedjelja) u 7 sati iz Trnjanaske ceste,
iza dvorane Vatroslava Lisinskog u pravcu Pakraca do planinarskog doma Omanovac.

Grupa A:
Od Omanovca kreće pješke prema planinarskom skloništu Točkica preko Cvijinih staza i Duginih međa-( kontrolne točke Planinarskog puta Psunjem)
To je 4 do 5 sati laganog hoda uz kraće odmore. Ručak iz ruksaka.

Grupa B:
ostaje u planinarskom domu Omanovac i šeta po izabranim
kružnim stazama. Ručak u domu ili iz ruksaka.

Na povratku, autobus će u dogovoreno vrijeme doći do sela Skenderovci u podnožju skloništa Točkica, gdje će dočekati Grupu A.

Cijena prijevoza ovisi o broju izletnika, a obavezna je akontacija od 50 kn .

Prijave i uplate prima Božo Pomper ili Božena Kralj- Vrsalović u
prostorijama Društva – utorkom od 19,00 do 20,30.

POTREBNA OPREMA: Planinarske cipele, zaštita od kiše ili sunca, zamjenska odjeća, štapovi za hodanje, te ostala oprema za jednodnevni izlet.
Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje i da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da je platio članarinu HPS i da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Vodič: Božo Pomper 098 412204

Slika sa: http://pdpsunj.hr/planinarski-put-psunjem/