Često postavljana pitanja

Možemo imati uvodni tekst

Općenito

Kada počinje alpinistička škola i koliko dugo traje?

Škola traje puna dva mjeseca i održava se u proljetnom terminu, tijekom 4. i 5. mjeseca. Upisi za proljetnu školu se održavaju u rano proljeće, obično tijekom 3. mjeseca. Savjetujemo da za točne informacije pratite web stranicu ao.hpdzeljeznicar.hr

Što se može naučiti na ljetnoj alpinističkoj školi?

Na ljetnoj školi polaznici uče o opremi i alpinističkim tehnikama potrebnim za siguran uspon u uvjetima suhe stijene. Sadržaj škole se mijenja i evoluira i unaprjeđuje sa svakom novom školom.

Program

Od čega se sastoji nastavni program?

Škola se sastoji od niza teoretskih predavanja srijedom, te dvodnevnih izleta tijekom vikenda. 

Praktična nastava se održava na tradicionalnim penjačkim destinacijama kao što su Klek, Paklenica, Dabarski kukovi, Kamenjak, Vela draga, Kalnik, Okić, Gorsko Zrcalo, Tulove Grede, Točila, Sklop, Radetina Greda i Alpe.

Detaljniji pregleda znanja i vještina koje se predaju na školi možete pronaći u programu svake pojedine škole – potražite u popisu proteklih škola.

Koja literatura se koristi na školi?

Sve materijale koji se koriste na ljetnoj alpinističkoj školi možete pronaći na podstranici Obrazovni materijali ljetne alpinističke škole.

Kakvu diplomu dobivamo na kraju škole?

Škola završava ispitom koji se sastoji od teoretskog i od praktičnog dijela. Uspješnim polaganjem ovog ispita polaznici stječu naslov mlađi alpinist pripravnik, te dobivaju diplome izdane od Hrvatskog planinarskog saveza.

Stjecanjem ovog naslova bivšim polaznicima škole se otvara mogućnost daljnjeg obrazovanja u vidu pohađanja zimske alpinističke škole, te stjecanje naslova stariji alpinist pripravnik.