Triglav 2.3.9.2017.

 

 

Svi sudionici ovog izleta moraju biti svjesni njegove zahtjevnosti.Potrebna je solidna kondicija i iskustvo u upotrebi opreme za samoosiguranje. Prednost kod prijave imaju članovi HPDŽ.

Polazak u subotu 2.9.2017. u 5:30 iza Lisinskog. Uz jednu pauzu vozimo se autobusom do Aljaževog doma, (1015m) u Dolini vrata.Nakon pripreme za hodnju krećemo prema  Domu Valentina Staniča pod Triglavom, (2332m) gdje nam je rezervirano noćenje.

Staza prema domu je ocjenjena kao vrlo zahtjevna i obvezna je upotreba opreme za samoosiguranje( Tominškova pot) Predviđeno vrijeme za uspon do Doma je 5-6h. Slijedi odmor i šetnja u okolici po vlastitom izboru, večera i noćenje.

Nedjelja. Buđenje u 5:00 Priprema i polazak prema Triglavskom domu na Kredarici (2515 m) oko 1:30h. Kraći odmor, ( moguće ostavljanje nepotrebnog za uspon ), priprema za uspon na Triglav (2864m).

Vrijeme uspona oko 2h.( vrlo zahtjevno) Zadržavanje na vrhu i povratak do Kredarice.

Silazak do Aljaževog doma je predviđen stazom Čez Prag (vrlo zahtjevno), oko 5-6h 

Potrebna oprema: kaciga, penjački pojas, komplet za samoosiguranje ( Y ) ili zamka i 2 karabinera. Zaštita od kiše i vjetra. Moguće niske temperature.

Opskrba iz ruksaka uz dopunu u domovima

Troškovi:                                                                                                                            

Spavanje oko 12e uz Planinarsku iskaznicu HPS-

Predviđena cijena prijevoza 150kn.

Prijava za izlet uz akontaciju od 100kn  utorkom na sastanku Društva

VAŽNA NAPOMENA:

U slučaju nepovoljne vremenske prognoze odustajemo od izleta.Obavijest o konačnoj odluci biti će objavljena na web stranicama našeg HPDŽ-a i na facebooku

                                                                                                                        Vodič Mladen Stanković  095 9999 216