Poziv na izlet Viševica-(Strilež)-Zagradski vrh – 27. rujna 2014.

PROGRAM IZLETA:

Polazak autobusa je u subotu 27.09.2014. u 6,30 sati iz Trnjanske ceste, iza Koncertne dvorane „Vatroslava Lisinskog.“ Vozimo se oko dva i pol sata do odredišta odakle počinje zajedničko hodanje.Podjeljeni smo u dvije do tri grupe.

1. grupa ide na Viševicu 1428m – 2,30 sati . Viševica je vrh stožastog oblika koji se iznad brojnih vrhova u okolici ističe izgledom i visinom. Padine ispod vrha su strme i šumovite, a na samome vrhu nema šume pa se vidici otvaraju tek s izlaskom na vršnu livadu. Unatoč ljepoti, planinari Viševicu razmjerno rijetko posjećuju jer su svi klasični prilazi razmjerno strmi i dugi. Ovo je staza za naprednije hodaće.

2. grupa ide na Zagradski vrh 1187m – 1,30 sati – Zagradski vrh je najviši vrh u pojasu uzduž primorskog ruba goranske visoravni. On je od vinodolske stube udaljen oko 5 km, a s druge strane je samo 2 km udaljen od Viševice pa predstavlja prijelazno područje između Vinodola i Velike Kapele. Sjeverna strana vrha je pod bukovom šumom, a primorska je gola. Vršni dio ima oblik lijepoga travnatog hrpta s kojeg se šire vidici prema Vinodolu i prema Riječkom zaljevu. Na istočnom podnožju Zagradskog vrha, na visini od 950 m, pruža se područje lijepih livada gdje su Vinodolci imali svoje ljetne pastirske stanove zvane Zagradi, po kojima je ime dobio i sam vrh.

3. grupa, šetnja po šumi oko doma Vagabundo u traženju gljiva i ostalih šumskih proizvoda.

Sve tri grupe naći će se u domu Vagabundo od kuda se kreće prema Fužinama .
Povratak za Zagreb bit će prema dogovoru.

Broj mjesta je ograničen pa Vas stoga molim da se prijavite što prije.

Cijena vožnje je 130 kn na bazi 25 osoba, a 110 kn na bazi 40 osoba. Prijave i uplatu prima Ivan Črljenec, utorkom na sastanku u društvenim prostorijama, Trnjanska c. 5-b od 19 – 21 h.

Oprema treba biti planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima predviđenim za taj dan.

Vođa puta Ivan Črljenec
Mob. 091 3452 444; 098 230 401

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.